Enligt The Mirror återfinns Steven Defour högst upp på Roy Hodgsons önskelista inför januaris fönster.

Hodgson övervägde som bekant att värva Defour i somras, och han är alltjämt angelägen om att signa den kreativa belgaren.

Tidningen menar att Hodgson var på plats och såg Belgiens EM-kvalmatch mot Österrike, och att mittfältarens prislapp ligger på omkring £10 miljoner.

Vidare skriver tidningen att Hodgson även vill värva åtminstone en anfallare samt en back i januari. Samtidigt har Hodgson varit väldigt tydlig med att det fortfarande är mycket fotboll kvar att spela innan fönstret öppnar, och betonat att Liverpool inte kan gå omkring och vänta tills det – utan att man måste leva i nuet och helt enkelt börja prestera.

Personligen ser jag verkligen fram emot januari – det behövs verkligen förstärkningar – men Roy har ju helt rätt i att det är lång tid kvar tills Liverpool kan få in nya spelare.

Rörande den mångsidiga Defour, lär hans profil på Standard Lieges hemsida oss att han huvudsakligen inte har figurerat på det centrala mittfältet den här säsongen. 22-åringens mångsidighet gör honom förstås till en extra intressant spelare, tycker jag. Men, jag måste erkänna att när vi snackar belgiska spelare, vore jag mycket mer taggad på att värva Romelu Lukaku och/eller Eden Hazard.

NESV verkar vara inriktade på att bygga långsiktigt med unga spelare. Det låter mycket bra. Nu är det upp till Liverpools scouter att identifiera vilka som är värda att satsa på. Imorgon ska jag kolla extra på en extremt intressant ung spelare som ryktas till alla storklubbarna inklusive Liverpool, some of you know who…

8 kommentarer
 1. Det som Defour skulle tillföra är väl en Alonso-dimension i spelet som vi inte haft sen han lämnade. Det finns ingen som kan slå de avgörande passningarna i djupled längre. Sedan så tycker jag även att Defour är bättre i försvarsspelet än vad Lucas är och det är viktigt att ha ett mittfält som är bollskickliga.

  Jag skulle väldigt gärna se Eden Hazard i Liverpool. Frågan är hur sugen han är på Liverpool, men om han skulle bli garanterad en startplats så skulle givetvis chanserna öka, och en startplats förtjänar han ju helt klart. Det enda frågetecknet med Hazard är hur han klarar det fysiska spelet, för snabbheten och tekniken har han.

  Med de nya finansiella reglerna från UEFA så tror jag att NESV är den ultimata ägaren faktiskt. Kommersiellt sett så bör vi vara högt upp på listan och där skulle vi faktiskt kunna tjäna en hel del på de nya reglerna.

  • Jo, Lucas är ju rätt risig. Klart att Defour skulle vara en förstärkning, men jag tycker att andra positioner är viktigare. Vore nog faktiskt mer oroad över Defours fysik än Hazards, dels är han ju ganska skadedrabbad, dels krävs mer av en central mittfältare (om det är där Defour skulle spela dvs).

   NESV har goda möjligheter att bli riktigt bra ägare… Ska bli intressant att se om Liverpool börja köpa fler spelare som marknadsavdelningen gillar. Typ Keisuke Honda vore ju antagligen deras dröm.

 2. Så skadedrabbad tycker jag inte att Defour är. Han är ju ingen Aquilani/Aurelio direkt. Han har väl mest haft oflyt när han dragit på sig sina skador.

  Absolut, tror du verkligen att Honda kan bli så tongivande i Liverpool? Visst är han en bra spelare, men jag är osäker på om han kommer att komma in i dominera.

  När kommer listan med dina spelarförslag förresten? Jag ser fram emot den väldigt mycket! =)

  • Nej, Defour har inte haft så många skador, men han är bara 22 år och att han redan har haft en rejäl långtidsskada bådar inte gott inför framtiden.

   Jag tror inte att Honda skulle dominera. Visst skulle han säkert briljera i en del matcher, men han är en väldigt ojämn spelare. En fördel vore hans mångsidighet och frisparkar.

   Det dröjer innan spelarförslagen kommer. Det är helt enkelt för lång tid tills januari, tycker jag. Mycket fotboll ska spelas och jag ämnar att se många matcher. Många spelare kommer säkert att utvecklas under de närmaste månaderna och jag hoppas kunna identifiera nåt’ guldkorn. Och så är omständigheterna i Liverpool ganska oklara, jag känner mig inte helt säker på att Roy är kvar efter nyår.

 3. Okej okej. Jag förstår hur du tänker! Ja, jag ska också hålla lite utkik de kommande veckorna tänkte jag. Om jag ser någon som jag tycker du ska spana in lite extra så säger jag till i så fall.

  • Schysst. Scoutade en ung ytter i gårdagens CL-omgång, har ju inte skrivit själva blogginlägget än men har anteckningarna som grund att göra det. Känns som att det finns grymt många intressanta spelare som Liverpool borde kunna värva med NESV… Deras filosofi verkar vara förnuftig med främst en satsning på unga spelare som gör värvningarna ekonomiskt rimliga på sikt, ser fram emot att se vad klubbens scouter kan vaska fram…

 4. Det är väl lite beroende på hur tränarfrågan ser ut?
  Har läckt ut lite uppgifter om att det kan vara ett tränarbyte på gång…

  • Jepp, självklart. Men oavsett vem som är manager har NESV sin filosofi.

Kommentarer är stängda.