Totaal Liverpool ger er de senaste transferryktena från Fotbolls-Europa!

* * *

Liverpool, Manchester City, Manchester United, PSG, Bayern München och Barcelona vill signa Matthijs de Ligt. Holländarens agent Mino Raiola tror att Liverpool vore den perfekta klubben för de Ligt, då han skulle få spela tillsammans med landsmannen van Dijk. Det problematiska för Liverpool är att budkriget om de Ligt har nått en oerhört hög lönenivå, och för att matcha de andra klubbarnas kontraktserbjudanden skulle LFC behöva göra honom till lagets bäst betalda spelare. Manchester United har erbjudit de Ligt en veckolön på £256 000, medan PSG har erbjudit hela £256 000/veckan. Liverpools bäst betalda spelare är Mohamed Salah med £200 000/veckan och därefter van Dijk med £150 000/veckan. Jürgen Klopp inser att det skulle kunna skapa problem, och att han i så fall skulle kunna bli tvungen att erbjuda Salah och van Dijk högre löner för att de Ligt inte skulle bli bäst betald i laget (Mirror).


Liverpool är beredda att sälja Harry Wilson för £21 miljoner – och klubbar från flera olika länder är intresserade av hans tjänster. Hoffenheim, Leipzig, Valencia, Getafe, Leicester, Aston Villa och Glasgow Rangers är intresserade av Wilson (Mirror).

* * *

Manchester United hoppas kunna låna in Gareth Bale. De skulle behöva betala en rejäl summa för att låna honom och walesarens lön är enorm, men Real Madrid vill gärna bli av med så mycket av utgiften så möjligt. Det är dock oklart om Bale vill till United, med tanke på att de inte kvalificerade sig till Champions League (Mirror).

* * *

José Mourinho kan tänka sig att ta över Newcastle om shejk Khaled köper klubben (Mirror).

* * *

Real Betis skickliga mittfältare Giovani Lo Celso försöker tvinga fram en flytt till Tottenham. Betis kräver £70 miljoner, hittills ligger Spurs bud på £50 miljoner + eventuellt ytterligare £12 miljoner i bonusar (Mirror).

Ryan Sessegnon är en annan ”transfer priority” för Spurs (Mirror).

Kieran Trippier kan lämna Spurs i sommar. Napoli är en av intressenterna (Mirror).

* * *

Benficas president Luis Filipe Vieira har medgett att Joao Felix kommer att få avgöra själv om han kommer att flytta eller inte. Manchester City och Manchester United är intresserade, men hittills har ingen triggat hans utköpsklausul på £105 miljoner (Mirror).

* * *

Nigel Adkins lämnar Hull City. Han har tackat nej till ett nytt kontrakt med klubben (Daily Mail).

* * *

Manchester United har budat £84 miljoner för Kalidou Koulibaly (Corriere dello Sport).

5 kommentarer
 1. Hade varit en dröm att få se de Ligt i vår vackra tröja. Men aldrig till den lönen! Vi har skapat ett fantastiskt lag trots att vi inte erbjuder monsterlöner. Då ska vi inte in i ett budkrig och ge en ung grabb så hög lön och på det sättet trissa upp lönerna för de andra spelarna i truppen. Så tack men nej tack till de Ligt.

  Wilson för bara £21 miljoner? Med dagens transfersummor borde han vara värd runt £50 miljoner kan man tycka.

  Lo Celso till Tottenham? Eriksen ersättare? Borde inte vi vara där och hugga på Eriksen? Hade varit perfekt i Coutinho rollen som offensiv innermitt och han klarar ju även av vänsterkanten lika Coutinho gjorde.

  • Kingpin: Varför skulle Wilson vara värd £50 miljoner? Vilken spelare som bara har levererat i Championship är det? Ingen är beredd att betala det för Sessegnon och han är både yngre och har visat att han kan spela i Premier League. Förmodligen vill Liverpool också ha in vidareförsäljningsklausul och ev. buyback-clause när man säljer Wilson, bägge sakerna minskar övergångssumman. Men det bästa vore ju att iscensätta ett budkrig.

  • Säger inte att grabben är värd det men med dagens transfersummor borde han kanske ligga på den nivån?
   Tycker dock vi ska ge honom chansen som ytterreserv nästa säsong.

 2. Ska ungtuppen komma till europas bästa lag så ska det vara med vilja och på våra termer. Inte värt att eventuellt förstöra den extremt bra lagsammanhållningen vi har nu, inte för någon spelare.

 3. Det är bara avstå från De ligt och hoppas Matip och Gomez håller ihop tillsammans med Virgil så blir det bra.

  Så sugen på att försäsongen ska starta nu. Men vill gärna se Wilson på försäsongen innan de helt avskriver honom. Sen får se om Brewster är något att satsa på och om Ox hittar formen igen.

Kommentarer är stängda.