David Villa betraktas rent allmänt som en av världens bästa anfallare. Den numera 27-åringe spanjoren har spelat mycket bra för både landslaget och Valencia de senaste säsongerna.

Valencia dras som bekant med ekonomiska problem och har troligtvis inget annat val än att sälja sina stjärnor i sommar.

Spekulationerna är många. Framförallt är det Real Madrid, Barcelona, Chelsea och Manchester United som är intresserade av Villa, enligt tidningarna.

Liverpool är givetvis också intresserade, men frågan är om man har råd. De flesta tidningarna verkar mer eller mindre tro att en värvning av Villa är en omöjlighet för Liverpool.

Hur som helst, nu har Villa bestämt sig för vart han ska spela nästa säsong. Detta sa han i en intervju efter dagens 1-0-segermatch mot Irak i Confederations Cup.

Villa sa att han inte vill säga mer, men att hans agent vet vart han vill spela och att det förhoppningsvis löser sig mellan Valencia och den klubben.

Jag är övertygad om att Liverpool är ett attraktivt alternativ för Villa, men frågan är om han överhuvudtaget hade den valmöjligheten. Real Madrid eller Barcelona förefaller vara de mest troliga alternativen för Villa.