Liverpool förhandlar med Tottenham rörande Peter Crouch. Anfallaren lämnade som bekant Liverpool för några år sedan, då han blev ”forced out” av Rafa Benitez, trots att han inte ville lämna. Roy Hodgson gillar den långa anfallaren och anser dessutom att han är en spelartyp som inte finns i truppen. En övergång försvåras dock av att klubbarna har problem med att komma överens om övergångssumman. Liverpool vill signa Crouch för mindre än de £9 miljoner som han kostade Tottenham för ett år sedan, men Harry Redknapp anser att anfallarens marknadsvärde har ökat – därav problematiken kring övergångssumman (News of the World).

Liverpool är beredda att testa Tottenham med ett bud på £10 miljoner för Crouch, som både skulle kunna spela tillsammans med Fernando Torres och agera backup åt densamma. Hodgson kommer att få pengar till en ny anfallare om (när) Mascherano säljs. Både Inter och Barcelona är intresserade av argentinaren (The Daily Mail).

Liverpool ser ut att värva Shaun Wright-Phillips, som kan lämna Manchester City får £7 miljoner. Arsenal är också intresserade, men de är inte beredda att höja yttermittfältarens nuvarande lön på £65 000 i veckan, vilket har öppnat dörren för Liverpool, som ju redan har ”snott” Joe Cole – en annan spelare som Arsenal också var intresserade av, men som hamnade i Liverpool (The Mirror).

Hodgson vill värva tre spelare – en vänsterback, anfallare samt defensiv mittfältare – innan transferfönstret stänger. Christian Poulsen förväntas bli klar för £4 miljoner den kommande veckan, medan Paul Konchesky ligger närmast till hands på vänsterbackspositionen. I anfallsväg undersökt Hodgson en rad olika möjligheter, men föredrar Crouch, som dessutom skulle boosta home grown-kvoten. Först måste dock Mascherano säljas till Inter, vilket han förväntas göra inom kort (The Telegraph).

Inter förväntar sig att värva Mascherano för omkring £20 miljoner under den kommande veckan. Liverpool är nära att värva Poulsen som ersättare. Inter kan dock glömma Dirk Kuyt, som också är eftertraktad av Rafa Benitez, men som vill stanna kvar i Liverpool (The People).

Genoa ser ut att offentliggöra Emiliano Insua på måndagen. Parterna är överens om kontraktsvillkoren – någonting som ju Insua och Fiorentina inte lyckades komma överens om – och övergångssumman på £4,5 miljoner är också på plats (Click Liverpool).

* * *

Vad ska man egentligen tycka om de troliga rockaderna i truppen? Dvs…

 • Mascherano UT – Poulsen IN.
 • Insua UT – Konchesky IN.
10 kommentarer
 1. Poulsen inte den bästa ersättaren men har man inga pengar så har man inte. Allt är bättre än Insua.

 2. Om SWP anländer borde inte maxi bort då?

 3. Tror inte Maxi drar. Vore väldigt bra om han stannar då jag förmodar att SWP tar startelva plats och ha Maxi på bänken är ingen dålig ersättare om det krävs. Ser ljust ut inför kommande säsong grabbar ! 😀

 4. ja tror ändå att Roy kommer casha in på Kuyt

 5. En sak som är säker är i alla fall att vår första uppställning lär ha den högsta genomsnittsåldern i ligan.

  Om två säsonger står vi med ett lag fullt med 31-33 åriga spelare som är på väg utåt, å kan säkerligen inte få tillbaka mycket vid försäljning.

  Förhoppningsvis med en försäljning av klubben, kan Roy, eller vem det än är som sköter klubben satsa på en något mer långsiktig plan.

 6. Känner en viss oro över att vi är intresserade av lite äldre spelare, medelåldern stiger och om man ser på Hodgson förra klubb så är medelålder rätt så hög där. Hur bra är Hodgson på att få fram unga talanger.

  Poulsen är både äldre och sämre än Mascherano men om det är nån som kan få ut något nyttigt av honom så är det Hodgson.

 7. Ang. Poulsen, så lär han nog göra det han är duktig på väl i liverpool, men om detta stoppar upp lucas utveckling så tycker jag att det är lite tjänstefel.
  Säga vad man vill om Lucas men jag tyckte att han växte något enormt under andra halvan av förra säsongen, och litar lugnt på honom som ankaret i pools mittfält.

  Det återstår ju att se, historien har visat på sina ställen att han föredrar att bygga laget runt erfarna spelare.
  Och sommarens transfer-policy kan nog bero på att vi saknar e stora pengarna å äldre spelare är billigare att få tag på.

  Blir lite motsägelsefull nu men, ska nog vänta denna säsong med att döma roy,
  1: se hur han använder ungdomarna, för visst fan finns det talang i ledet, och har väldigt svårt att tänka mig att inte framförallt kelly å pachecho skulle kunna göra dugliga matcher mot lag 12 och nedåt i tabellen, å sen få se lite cameos av amoo, shelvey och wilson.

  2. Nästa års transferfönster, problemet med denna säsongs köp är att vi står redan om ett, kanske två år inför en redig generationsväxling.
  Bygger nog på att vi får nya finansiärer å en CL plats, men nästa år vill jag gärna se köp av 25 åringar i varje avdelning, som kan styra skeppet ett par säsonger fram över, bli de nya ledarna i pool.

  • Jag ser inte heller något fel med att få in rutin nu. Hodgson har lite pengar till sitt förfogande, måste få in fler HG-spelare och dessutom stabilisera laget. Alltihopa samtidigt. Då är det enda rätta att införskaffa några rutinerade, säkra kort.

   Men samtidigt har ju Liverpool köpt brittiska tonåringar för ganska många miljoner. När gjorde man det senast innan den här sommaren, egentligen? Och av att döma av Hodgsons kommentarer kan fler talanger vara på väg in. När han har pratat om & berömt brittiska talanger som Amoo, Wilson, Eccleston etc har han oftast betonat att klubben behöver fler talanger som de. Jag både tror och hoppas att Connor Wickham är aktuell.

   Och precis som den senaste kommentaren påpekar kan unga klasspelare köpas med nya ägare. Då har Liverpool förhoppningsvis råd att rekrytera spelare som Coentrao och Agüero.

 8. Har svårt att ta söndags-rykten på allvar. Det känns som att tidningarna bara försöker sälja och att det inte finns någon substans i ryktena. Jag väntar tills jag ser något i Liverpool Echo, för där kan man lita på vad dom säger oftast.

  Jag har fått ganska starka indikationer att klubben kommer att få en ny ägare nästa vecka. Så jag skulle vara förvånad om vi värvade Konchesky, men inte Crouch. Crouch är en spelartyp som saknas och han har spelat med Torres sen tidigare så han kommer inte ha några problem att anpassa sig.

 9. Var det inte så att Crouch lämnade Liverpool för att avsluta sin karriär i Portsmouth? Sen tog hans karriär fart igen genom att skriva på för Tottenham. Eller så har jag fel haha.

Kommentarer är stängda.