Liverpools konkurrenter rejält drabbade av covid-19.

Covid-19 fortsätter att härja i Europa och världen. Liverpool har haft flera fall i sin spelartrupp, men det har ändå bara handlat om enstaka spelare som blivit drabbade. Annat är läget i Ajax, som ju är med i samma CL-grupp som LFC. Enligt TRL Nieuws har hela 11 spelare testats positivt i den holländska storklubben, vilket förstås ställer till stora sportsliga problem inför morgondagens CL-match.

Ajax har gått ut på twitter med att endast 17 spelare har rest till Danmark för att ta sig an Midtjylland:

För Liverpools del börjar läget ljusna. Jürgen Klopp har bekräftat att Naby Keita och Joel Matip är tillbaka i full träning – men det återstår att se om duon kommer att spela redan mot Atalanta. Om inte annat är de säkerligen aktuella för spel mot Manchester City. Också Kostas Tsimikas är tillbaka – och han skulle kanske rent av kunna spela i Italien om Klopp väljer att vila evighetsmaskinen Andy Robertson.

Däremot har inte Thiago Alcantara återupptagit full träning, och allt talar för att han inte kommer att delta mot Atalanta. Italien är för övrigt Thiagos födelseland, eftersom hans pappa Mazinho spelade i Serie A mellan 1990 och 1992.