Anderlechts superdupermegatalang Romelu Lukaku är förstås ett högintressant namn för massvis med klubben, men Liverpool ser ut att ta täten.

Nu rapporterar belgiska Het Laatste Nieuws att Liverpool överväger att buda £20 miljoner för Lukaku under den kommande veckan.

Vidare har de citat från Anderlechts GM Herman Van Hoolsbeck som säger; ”Vi är medvetna om att någonting kan hända nästa vecka.”

”Damien Comolli, den nya transferansvariga, gillar Lukaku. Vi får se. Lukaku är vår spelare och vår avsikt är att behålla honom,” fortsätter Van Hoolsbeck.

* * *

I tisdags var ”superagenten” Pini Zahavi på besök i Melwood. Liverpool ser därmed onekligen ut att vara seriösa vad gäller trupprenoveringen (The Mirror).

Arsenal har vunnit racet om Alex Oxlade-Chamberlain. Arsenal och Saints är överens om en affär som innebär en övergångssumma på £5 miljoner + eventuellt ytterligare £5 miljoner i prestationsbaserade tillägg. Övergången förväntas ske innan transferfönstret är stänger, men det är oklart om tonåringen ansluter direkt till Arsenal eller lånas ut till Saints resten av säsongen (The Daily Star).