[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Sebastian Coates skada:

Coates har dragit på sig en allvarlig knäskada i samband med den senaste landslagssamlingen. På fredag kommer Coates, samråd med Liverpools lagläkare Zaf Iqbal, att opereras i Sydamerika. Han kommer att bli borta under en längre tid, vilket innebär att han inte kommer att flytta i sommar. Mittbacken var annars till salu, och det fanns intressenter från europeiska, främst italienska, klubbar (The Liverpool Echo).

Liverpools förhoppningar om att sälja Coates har minskat drastiskt, då han råkade ut för en allvarlig knäskada under det senaste landslagsuppdraget med Uruguay. Han är till salu, men skadan innebär att han troligtvis inte kommer att säljas i sommar (The Times).

Liverpools försök att sälja Coates är numera ’on hold’ sedan mittbacken dragit på sig en allvarlig knäskada (The Guardian).

* * *

Transfer News:

Liverpool är alltjämt intresserade av Tiago Ilori, och man förde samtal med mittbackens agent under förra helgen. Rodgers har dock klargjort att hans prioritet är att signa en yttermittfältare som kan tillföra ”pace and goals”, och Liverpool är väl medvetna om att man inte vill upprepa förra sommarens misstag på transfermarknaden, som gjorde att Rodgers hade en tunn och orutinerad trupp att tillgå under säsongens första fyra månader (The Liverpool Echo).

Liverpools misslyckande med att tillmötesgå Anzhis prislapp på €35 miljoner (omkring £30 miljoner) för Willian har gjort att klubben har missat ytterligare en så kallad ’marquee signing’. Liverpool hade övertygat Willian om att signa, men man vägrade buda högre än €30 miljoner + ytterligare €5 miljoner i eventuella prestationsbaserade tillägg. Det gjorde att Tottenham fick chansen att vinna ’racet’ om Willian (The Times).

Tottenham vill signa Erik Lamela, som AS Roma vill ha £30 miljoner för att sälja. Klubben är även fortsatt intresserade av Fabio Coentrao och Alen Halilovic, medan Christian Eriksen och Toby Alderweireld är namn som övervägs (The Times).

Tottenham kommer att slå sitt eget transferrekord för tredje gången i sommar när Willian anländer för £30 miljoner, vilket innebär att klubben har spenderat sammanlagt nästan £90 miljoner i sommar. AVB jagar även Erik Lamela, som värderas till £25 miljoner. Liverpool har också uttryckt intresse för Lamela (The Guardian).

Willian har blivit det senaste av Liverpools ’transfer targets’ som värvas av Tottenham. Liverpool var även intresserade av Erik Lamela, men även han ser ut att flytta till Spurs. Detta innebär att Liverpool har missat ett antal ’targets – inte minst Henrikh Mkhitaryan och Diego Costa – men även en spelare som Stevan Jovetic, som träffade representanter från Liverpool innan han accepterade en flytt till Manchester City (The Telegraph).

Coates skada kan få konsekvenser för Liverpools agerande på transfermarknaden. Det kan exempelvis innebära att Rodgers blir mer angelägen att behålla Martin Skrtel, som är aktuell för en utlåning till Napoli, och att man intensifierar intresset för Tiago Ilori (The Mirror).