Paul Clement, som tidigare varit coach i Chelsea, är favorit till att ta över Sammy Lees gamla jobb i Liverpool. Chelsea offrade Clement i och med anställningen av Villas-Boas. Clement har en god relation med Steve Clarke, som har rekommenderat honom till Liverpool (The Mirror).

Liverpools värvningsförsök av Connor Wickham förhindrades av att man inte har lyckats trimma lönebudgeten än. Liverpool vill sälja hela 13 spelare som tjänar sammanlagt £30 miljoner om året, men det förhindras av att många av dessa är oerhört överbetalda och nästan omöjliga att sälja, vilket ställer till det rejält för Liverpools ägare, som inte vill att truppen ska bli ännu större och ännu dyrare. Man försöker aktivt göra sig av med exempelvis Joe Cole, Alberto Aquilani, Philipp Degen, Paul Konchesky, Maxi Rodriguez, Christian Poulsen och Milan Jovanovic (The Mirror).

Southampton vill signa John-Arne Riise (The Mirror).

Schalkes sportchef Horst Heldt har bekräftat att klubben vill rekrytera Nolan Roux (Bild).

Tottenham är den senaste klubben att visa intresse för Juan Mata, vars utköpsklausul ligger på 25 miljoner euro (Marca).

* * *

Manchester City är nära att värva Gael Clichy. City är beredda att betala £7 miljoner för fransmannen. En övergång är nära, men kan ändå ta tid att slutföra, då City inte är helt överens med Arsenal, samtidigt som kontraktsvillkoren ännu inte har förhandlats fram. Dessutom är Clichy på utlandssemester för tillfället (The Independent).

Clichy är nära en övergång till Manchester City (The Mirror).

Manchester City erbjuder 25 miljoner euro för Samuel Eto’o (Tuttosport).

Manchester United planerar att buda £20 miljoner på Samir Nasri (TalkSPORT).

AC Milan har kontaktat Arsenal angående Nasri (Corriere dello Sport).

Schalke ligger närmast till hands för Nolan Roux, trots att Liverpool också är intresserade (L’Equipe).

* * *

Paul Clement och Gary McAllister återfinns bland kandidaterna till att ersätta Sammy Lee i Liverpool (The Telegraph).