Manchester City är nära att göra klart med sina första stora sommarvärvningar i vad som väntar bli ett hysteriskt transferfönster från deras sida.

Liverpool utklassade alla andra – inklusive Manchester City – i Premier Leagues tabell 19/20. Det i kombination med Citys framgångsrika överklagan av Financial Fair Play-bestraffningen gör att Pep Guardiolas mannar förmodas spendera stort i sommar. Galet stort.

Nu är City nära att göra klart med Nathan Ake (Bournemouth) för £40m och Ferran Torres (Valencia) för ungefär halva den summan. Tanken är att Ake ska förstärka deras läckande mittförsvar, medan Torres tas in som en direkt ersättare till Leroy Sané, som ju redan har sålts till Bayern München.

Sedan FFP-domen har flera brittiska medier rapporterat att Manchester City förväntas spendera cirka £150m i sommar. Ake och Torres kommer alltså inte att sluka hälften av deras budget.

Vi kan förmodligen räkna kallt med att City även tar in ytterligare en mittback; namn som uppges vara aktuella är spelare som Kalidou Koulibaly och Sevillas succéman Diego Carlos. Utöver ’den mittbacken’ kommer vi säkert få se ännu fler namnstarka spelare adderas till Citys trupp i sommar.

Säsongen 19/20 kom Liverpool 18 poäng före City i ligan – men det blir nog inte lika enkelt nästa säsong. Guardiola kommer att göra sitt yttersta för att täppa till luckor i truppen, och även om deras track record särskilt för backvärvningar inte är fantastiskt, så tror jag att de kommer att bli betydligt bättre nästa säsong.

3 kommentarer
 1. Chelsea värvar Ziyech, Verner och kanske Havertz.
  City värvar Ake, Torres och säkert någon mer.
  Scums värvar säkert Sancho och någon/några mer.

  Klopp pratar om att vi inte vet hur det ekonomiska läget kommer se ut och ser väl på förhand inte ut att värva någon typ. Jag är orolig att trots att vi har världens bästa manager så kommer våra konkurrenter bli väl starka för oss inför kommande säsong.

  • Mycket bygger på att våran trupp blir skadefri och att vi prioriterar bort LC och FA. Sen svårt när det kommer till slutspel i CL då man måste börja prioritera om man vill ha fräsha spelare till ligan eller CL. Det är väl då man verkligen ser bredden i en trupp men Klopp har ju lyckats få fram det bästa av de flesta spelarna. Sen om det är tillräckligt eller inte är ju en annan sak men med tanke på hur det såg ut inför returen mot Barca hemma så litar jag på Klopp.

   Skulle vara intressant om vi kunde få Sarr från Watford för en rimlig peng. Tror han skulle kunna passa bra in och roteras där framme. Men gissar att han kostar för mycket då han varit en PL spelare.
   Tiago är jag lite skeptisk till men han är finurlig och har en bra blick för spelet. Frågan är hur tempot passar honom?

Kommentarer är stängda.