[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Inlägget är uppdelad i följande delar:
1) Raheem Sterling
2) Mateo Kovacic
3) Övriga transferrykten

* * *

1) Raheem Sterling

Manchester City kommer att lägga ett andra bud på Raheem Sterling. Det nya budet kommer att ligga på omkring £40 miljoner. Liverpool värderar dock Sterling till närmare £50 miljoner (The Manchester Evening News).

City förbereder ett nytt bud på Sterling men de planerar inte att matcha Liverpools prislapp på £50 miljoner. Dessutom har QPR rätt till 20% av övergångssumman. Möjligtvis kan pengar + spelare tas upp som en potentiell lösning i framtida diskussioner. Edin Dzeko är en spelare som skulle kunna intressera Rodgers (The Daily Express).

City är på väg att ge Liverpool ett ”take-it-or-leave-it”-bud på £40 miljoner för Sterling. Budet kommer att framföras inom de närmaste 48 timmarna (The Mirror).

Arsenal är ovilliga att ge sig in i ett budkrig om Sterling. Om Liverpool visar intresse för någon av deras spelare – som exempelvis Theo Walcott – kan det bli aktuellt med pengar + spelare för Sterling, men hittills har inte Liverpool uttryckt intresse för Walcott. Rodgers håller dock koll på händelseutvecklingen kring Walcotts kontraktsförhandlingar med Arsenal (The London Evening Standard).

* * *

2) Mateo Kovacic

Liverpool kommer att vara på plats på matchen mellan Kroatien och Italien. Syftet är att kolla på Mateo Kovacic. Liverpool senaste erbjudande för Kovacic ligger på €23 miljoner + ytterligare €2 miljoner i bonusar (TMW).

Liverpool erbjuder €23 miljoner för Kovacic medan Inter är ute efter €30 miljoner (Tuttosport).

* * *

3) Övriga transferrykten

Sunderland kommer att konkretisera sitt intresse för Sebastian Coates efter Copa America. Coates har redan indikerat att spel i Sunderland är ett alternativ om de kan komma överens om en övergångssumma med Liverpool (The Chronicle Live).

26 kommentarer
 1. Att sälja Sterling kommer stå oss dyrt. Det kommer vara ett misstag som vi kommer ångra i 10 år framöver. Tänk han, silva och aguero i city, dem kommer göra kaos med motståndarförsvaren i PL.

  Undra om det finns någon högklassig spelare som kan lockas till Brendans projekt?

  • Det är synd när folk är nöjda med att få pengar i utbyte mot en av världens största talanger. Chansen att vi lyckas ersätta med något likvärdigt kan vi nog glömma. Jag förstår att vi kan bli tvingade att sälja, men precis som när folk förra året tyckte vi gjorde en bra affär när vi sålde Suarez, så anser jag att det är bättre att behålla våra stjärnor än att byta dem mot pengar. Det finns en anledning varför vi kan få massor av pengar för vissa spelare. Men vi kanske kan köpa tre spelare för pengarna och hoppas att en av dem blir en hyfsad PL-spelare.
   Nästa år är det Couthino som vill väck och folk tycker vi ska ta pengarna och köpa några mer Southamtonspelare.

  • Håller med dig i sak. Samtidigt försöker jag vara realistisk för inte bli så besviken varje säsong (funkar aldrig dock).

   Tyckte Suarez-pengarna skulle läggas på kanske max 2 spelare som höjde vår startelva kraftigt i stället blev det mer bredd och mer talanger. Vi ville ju verkligen ha Sanchez men fick honom inte tyvärr.

   Samtidigt tillhör vi inte den absoluta toppen längre och spelarna har sådan makt i dag att vi egentligen inte kan göra så mycket när de väl vill dra. Så i Suarez fall tycker jag klubben agerade perfekt, sa nej första året och Barca var tvungna att hosta upp rejält nästa år.

   Lika lite makt som vi har när spelare vill dra till Barca, Real Madrid, Bayern. Lika lite makt har Southampton, Swansea, Stoke när deras bästa spelare vill till t.ex Liverpool.

   Inget snack om att Sterling är en stor talang men jag tycker Ibe känns minst lika lovande? Dessutom, Liverpool-fans är ofta lojala, stolta och med hela innebörden av YNWA. Det gör att Sterlings beteende inte är acceptabelt hos många supportrar och då spelar det ingen roll hur bra han är.

   Vi hade vår chans när både United och City var på dekis det här året, det kommer bli oerhört svårt att ta sig tillbaka till topp 4 nu. Det här med köpa talanger och sälja dyrt för ersätta med nya talanger och börja om igen, känns onekligen som ett Catch 22 moment.

  • Men är det bättre att han hålls kvar och inte kommer prestera till 100% i 2 år och sen låta honom gå gratis? Visst kanske han gör en Suarez och överpresterar i 2 år men det har jag svårt att se, de har inte samma vinnarskalle. Han ska absolut inte säljas billigt utan vill de ha honom ska de få betala. Tycker £50m är relativt billigt för en 20 åring som är rankad topp 3 i samma åldersklass i Europa skulle jag tro och har +10år kvar i topp fotbollen.

   Självklart kommer City bli riktigt bra med dessa herrar men vad har vi att sätta emot? Vi har 50% av Citys lönebudget, 25% av deras kapital att spendera på nyförvärv så självklart slåss vi inte i samma liga. Även ManU och Chelsea spelar i den ligan och Arsenal ligger strax bakom dessa sen ligger Tottenham och Liverpool en bra bit efter. Vi är ett lag som måste hitta de billigare alternativen tyvärr och hoppas de blomstrar ut.

   Sen att vi inte spenderar pengarna som alla vill är en annan femma men det är ändå ett lotteri med spelarköp. Det är inte någon som kan säga att den här spelaren kommer kunna prestera från start, vi vet ju inte om Sanchez hade presterat i Liverpool. Men visst är det större vinstchans om man kan lägga £100m på en spelare än £20m.

  • Nej, £50 miljoner är inte billigt för någon spelare. Eller jo, för Messi eller Ronaldo. Att Sterling är värd så mycket beror till stor del på hans nationalitet.

  • Fast billigt för City som har en pengapung som är i princip bottenlös.

  • Micke.A: Om Sterling inte vill fortsätta spela för Liverpool är det bara en tidsfråga innan han flyttar. Då föredrar jag att Liverpool så mycket betalt som möjligt. Vilka som köps in för pengarna är en annan diskussion. En försäljning är ju oundviklig.

  • Håller med dig.
   Det jag reagerar på är att folk verkar tycka att det är positivt. Det känns som man inte vill se det negativa i att spelare som Suarez och Sterling inte vill vara i klubben. Det blir ofta någon slags strutsmentalitet så fort spelare ryktas till eller ifrån klubben.
   Alla spelare som ryktas hit är inte givna succéer och alla startspelare som vill väck är inte lätta att ersätta (särskilt inte de som topp tioklubbar i världen vill köpa).

  • Coutinho: Jag tror att en flytt kommer att stå Sterling ännu dyrare, sportsligt dvs. Det kan mycket väl bli så att han ”bara” blir en squadplayer i Manchester City och går miste om värdefull speltid som han hade fått i Liverpool.

  • Du menar speltid som wingback och striker…
   Själv tror jag han kommer få ett lyft med att få spela med Agüero likt han fick när han spelade med suarez.

  • Sterling har spelat väldigt lite wingback den här säsongen. Han verkar föredra att spela anfallare framför ytter, baserat på vad han sa i BBC-intervjun. Men visst, även speltid där är bättre än att nöta bänk i City. Om City värvar De Bruyne, vem ska Sterling peta för att få speltid?

  • Alla vet ju att han är bäst precis bakom anfallaren, det är där han ska spela.

   Du verkar inte ha mkt förtroende för sterling men glöm inte hans höst, där var han en av våra bästa spelare. Men vissa verkar bara komma ihåg hans svaga vår men tänk han är bara 20 år, unga spelare får formsvackor.

   Vi får väl se om city både värvar de bruyne och sterling, knappast troligt. Men om de gör det så är det väl ingen garanti att de bruyne lyckas lika bra i PL som i Bundesliga. Han var ju ingen stjärna i Chelsea direkt och om sterling får förtroende och får ut sin fulla potential då är det inte han som kommer få nöta bänk.

   Sälja han mot pengar och dzeko kommer bli en sämre affär än carroll-gaten.

  • Coutinho: Det var inte många månader sedan som ”alla visste att Sterling var bäst på kanten” och Rodgers ”experimenterade” med Sterling bakom anfallaren. Jag är medveten om att Sterling var bra ungefär halva säsongen, men tror du verkligen att spelare som är bra halva säsongerna tar ordinarie platser i ett lag som utmanar om titeln? Lag som utmanar om titeln gör det eftersom de är bra hela säsongen.

   Enligt de som bevakar Man City intensivast och brukar vara mest pålitliga är Sterling, Pogba och De Bruyne spelarna som de är hetast på sommar. De kommer knappast få alla 3 – men om de går bet på De Bruyne bör de rimligtvis värva någon annan liknande spelare. Som sagt, vem ska Sterling peta för att bli ordinarie i City?

   Dzeko är bra men börjar ju tyvärr bli lite gammal. Han har haft en fantastisk karriär. Återstår att se om Sterling bygger ett lika fint CV de kommande 10 åren. Det som förvånar mig är hur många, som t.ex du, verkar tro att det är helt givet att Sterling kommer att utvecklas till en världsspelare. Precis som Erik Niva påpekade i Viasat är det långt ifrån säkert att han kommer att göra det. Genom åren har det funnits otroligt många unga spelare som Sterling, och som aldrig har tagit de sista utvecklingsstegen.

  • Man kan aldrig veta vem som kommer bli den blivande storstjärnan och visst sterling har bra bit kvar. Men enligt mig (en amatör tyckare som alla andra på den här sidan) så tycker jag att han har den där extra talangen som gör att han sticker ut och därmed värd att satsa på.

   Att han var bra en halv säsong är ju inte så konstigt när hela liverpool var helt under isen under våren. Att mena att en 20-åring skulle gå i bräschen är ju att kräva lite väl mkt.

   Man läser många som skriver att han inte gör tillräckligt med mål samt att han är dålig på att värdera lägena men hallå, tror ni han är färdigutvecklad. Vem minns inte Ronaldo som ung som bara körde överstegsfinter och sedan körde fast och var är han nu…

   Som sagt det vore ett misstag att sälja sterling.

  • Coutinho: Vad tycker du att Liverpool ska göra då, om Sterling vägrar skriva på ett nytt kontrakt, surar och vill lämna? Låta honom få massvis med speltid för att eventuellt utvecklas mer och lämna för betydligt mindre om 1-2 år?

   Det är Sterling som tvingar fram försäljningen, inte Liverpool.

  • Kan man ge sturre 150000/veckan så kan man absolut ge sterling 120-130 000/ veckan. Möt honom på halva vägen och det där snacket om att det är en världsklass lön är ju bara prat. Agüero, Hazard, costa och Rooney i PL tjänar bra mkt mer än så.

  • Och du tror att Sterling skulle acceptera £120 000 i veckan? Tänk på vad hans agent sa om ett nytt kontrakt med Liverpool och hur mycket Man City erbjuder…..

  • Har vi ens försökt, vad mig beträffar så har vi enbart erbjudit 100000/veckan. Skulle vi gå upp mot summorna jag nämnt så tror jag dem skulle bli mer förhandlingsvilliga.

   City kommer alltid kunna ge mer i lön än oss men jag tror det här skulle räcka.

 2. Sälj Sterling till Macclesfield 😉

 3. Alla som pratar om Sterlings fantastiska potential. Vad är det ni ser att han ska lyckas utveckla? Jag ser honom som rätt klar på något sätt, han kommer inte utveckla någon fantastisk kreativitet och hans skottförmåga är mer eller mindre usel. Han springer hellre ut mot kanten än utmanar inåt. Får vi 50 miljoner pund för honom har vi fått väldigt bra betalt, speciellt med tanke på att Ibe ser ut att ha likvärdiga egenskaper men en dimension till.

  Jag tror inte att han ska förvänta sig att få bilda någon fantastisk anfallstrio med Aguero och Silva… och vem som helst framstår som en superstjärna jämte Suarez, Suarez är som två spelare i en.

  • Det finns mycket han kan utveckla, men det är ju långt ifrån säkert att han gör det. Snabbheten har han, däremot värderar han lägen fel. Likaså tar han ju inte alltid rätt löpningar, plus att han naturligtvis kan utveckla både inlägg och avslut. Jag ser honom absolut inte som färdigutvecklad på något annat än möjligen snabbheten. Att gå från en klubb där han är garanterad speltid varje vecka till att bli en i mängden är förmodligen det bästa sättet om man vill stanna av i utvecklingen. Men kanske lyckas han? Säljer vi honom får vi hoppas att han inte gör det..

  • Det finns mycket han kan utveckla, men det är ju långt ifrån säkert att han gör det. Snabbheten har han, däremot värderar han lägen fel. Likaså tar han ju inte alltid rätt löpningar, plus att han naturligtvis kan utveckla både inlägg och avslut. Jag ser honom absolut inte som färdigutvecklad på något annat än möjligen snabbheten. Att gå från en klubb där han är garanterad speltid varje vecka till att bli en i mängden är förmodligen det bästa sättet om man vill stanna av i utvecklingen. Men kanske lyckas han? Säljer vi honom får vi hoppas att han inte gör det..

 4. Sterling är för dum.
  Hoppas verkligen han säljs och vi får 50 mill eller mer för honom, det ser jag som det mest positiva som skulle kunna hända LFC i sommar. Bort med kräket.

 5. Att Sterling är en talang håller nog alla med om Men som talang måste han ha speltid för att utvecklas. I Liverpool hade han onekligen fått det men i ManC är datumet samma garanti. Han har ingen tid på sig att ”Settle in” för då kommer en Annan spelare ersätta och han blir en supersub. Det tror jag blir hans roll i ManC. Det är inga dåligs spelare han ska tampas med och vi vet alla hur medioker han är på att göra mål. Att han får spela centralt är definitivt inte säkert. Han blir winger i ManC.
  Jag är trött på hans trams och klubben gör rätt i att kräva 40-50 då de säljer till en rival om CL plats. Bara att hoppas att detta leder till mer speltid för Ibe som jag tror kan utvecklas till något stort. Dessutom har han respekt för klubben och ingen agent!

  • Man måste även räkna in 20% till QPR så får vi 50 får vi egentligen 40.

  • Japp är flera som glömmer det …..

Kommentarer är stängda.