_______________________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Adam Johnson från Manchester City till Sunderland.
– Victor Moses från Wigan till Chelsea.
– Aly Cissokho från Lyon till Valencia.
– Omar El Kaddouri från Brescia till Napoli.
– Jean Makoun från Aston Villa till Rennes (ettårslån).
– Ki Sung-Yueng från Celtic till Swansea.

* * *

Brendan Rodgers är intresserad av att rekrytera Daniel Sturridge om Andy Carroll lämnar under de närmaste dagarna. Newcastle har budat £12 miljoner för Carroll, vilket är £8 miljoner mindre än vad LFC kräver, medan West Ham bara har råd med ett lån. Liverpool skulle behöva betala omkring £20 miljoner för Sturridge. En annan spelare på önskelistan är Clint Dempsey (The Daily Mail).

Jay Spearing är nära en flytt till Bolton, men Liverpool har ännu inte hittat några köpare till Charlie Adam eller Jordan Henderson (The Daily Mail).

* * *

Roberto Mancini förväntas återuppliva sitt intresse för Daniel Agger under de närmaste dagarna (The Times).

* * *

Liverpools anfallstalang Villyan Bijev kommer att låna ut till Start under resterande delen av den norska säsongen. Uppgifterna kommer från amerikanens landsman och tillika lagkamrat i Liverpool Marc Pelosi. Förra säsongen var 19-årige Bijev utlånad till Fortuna Düsseldorf, där han nästan uteslutande spelade med B-laget (Liverpool.no).

* * *

Liverpool planerar att buda på Klaas-Jan Huntelaar, vars prislapp ligger på 20 miljoner euro (Sport 1).

* * *

Arsenal har åter igen inlett kontraktsförhandlingar med Theo Walcott. De är hoppfulla om att engelsmannen ska skriva på ett nytt femårskontrakt med klubben (The Guardian).

* * *

Lite LFC-rykten från Twitter:

* * *

Fler rykten:

Everton har vunnit racet om supertalangen M’Baye Niang, trots intensivt intresse från AC Milan, Arsenal, Tottenham samt Manchester City. Everton och Caen är överens om en prislapp på £2 miljoner + bonusar, vilket var mer än Arsenal och Milan var villiga att betala. Kontraktsvillkoren blir knappast ett problem att förhandla fram. Niang ville egentligen skriva på för Arsenal, men hans far övertalade honom om att Everton är ett bättre alternativ (The Mirror).

Reading försöker signa Carlton Cole för en summa som kan stiga till £5 miljoner (The Mirror).

Norwich är nära att signa Lucas Biglia på lån (The Mirror).