Liverpool skakas av interna stridigheter inför morgondagens match mot AS Roma – Klopps vapendragare kan ta över Arsenal.

Igår offentliggjorde Liverpool att Klopps vapendragare Zeljko Buvac missar resten av säsongen på grund av ”personliga skäl”. Klubben gick inte in på några närmare detaljer, men de flesta förmodar att de gamla vännerna har bråkat och att Buvac lämnar på permanent basis.

Idag uppger den bosniska källan Pravda BL – som tidigare visat sig vara pålitliga med uppgifter kring Buvac – att det är i stort sett klart att han kommer att ta över Arsenal nästa säsong. Andra medier har förstås spekulerat flitigt om vem som ska efterträda Arsene Wenger, men Buvacs namn har inte varit på tapeten.

Det finns en tydlig Borussia Dortmund-koppling i Arsenal, då deras tidigare scout Sven Mislintat numera är ”head of recruitment” i Arsenal. Mislintat och Buvac känner naturligtvis varandra väldigt bra.

4 kommentarer
 1. Off-topic – Det har varit lite snack här och på andra ställen om hur det ser ut att kvala sig till CL nästa säsong och om Liverpool kan riskera att missa den om dom kommer fyra då Arsenal har fortfarande en chans att vinna EL som nuförtiden ger en direktplats till CL.

  Enligt Sky Sports så ser det ut såhär.

  Position 1-4 är garanterade en plats i CL gruppspelet nästa säsong, punkt slut.

  CL vinnaren är garanterad gruppspelsplats.

  EL vinnaren är garanterad en gruppspelsplats OM CL vinnaren kvalar sig till CL via ligaposition(om dom är från samma liga såklart). Om CL vinnaren hamnar utanför topp 4 så får EL vinnaren endast en kvalplats till CL.

  Så om Liverpool vinner CL och kommer 5a samtidigt som Arsenal vinner EL så får Arsenal inte en direktplats utan måste kvala sig till CL.

 2. Hoppas verkligen inte att detta stämmer. Gillar verkligen Buvac och se honom gå till en konkurrent hade verkligen sugit.
  Känns även märkligt av LFC att tillåta honom gå till Arsenal. Utöver det, så är det ju riktigt kass timing.

  Blir spännande att följa…..

Kommentarer är stängda.