________________

Officiellt bekräftade övergångar:

– El Hadji Diouf från Doncaster Rovers till Leeds United.
– Goran Popov från Dynamo Kiev till Stoke City (ettårslån).

* * *

Liverpool är beredda att kasta in Charlie Adam i en deal som tar Clint Dempsey till Anfield. Rodgers gillar Adam, men Allens ankomst och Shelveys framfart har gjort honom överflödig i klubben, samtidigt som Fulham behöver en mittfältare (The Daily Mail).

Liverpool hoppas att man kan komma överens med Newcastle om en övergångssumma för Andy Carroll (The Daily Mail).

* * *

Martin Jol håller på att frysa ut Clint Dempsey. Jol letar redan efter ersättare och förväntas inte inkludera amerikanen i truppen i ligapremiären. Liverpool vill signa Dempsey, medan Spurs och Roma också är intresserade, men ingen är beredd att betala de £9 miljonerna som Fulham kräver för att släppa honom. Samtidigt visar Fulham konkret intresse för flertalet spelare, inklusive David N’Gog, som man är villiga att buda £3 miljoner på (The People).

* * *

Manchester City tror sig äntligen ha hittat en lösning på problemet kring Emmanuel Adebayors övergång till Tottenham. City kommer dels att hjälpa till att betala Adebayors lön i Tottenham, och dels kommer anfallaren att få merparten av övergångssumman på £5 miljoner (The Mirror).

* * *

Manchester City är beredda att buda på Jack Rodwell, som Everton värderar till £20 miljoner. De kan möjligtvis få konkurrens av Manchester United och Chelsea (The Mirror).

Manchester City är intresserade av Rodwell. De har scoutat Rodwell under en längre tid och är beredda att göra ett värvningsförsök (Skysports.com).

* * *

Tottenham visar stort intresse för Yann M’Vila, som är tänkt som en potentiell ersättare till Luka Modric. Spurs har erbjudit Rennes 12 miljoner euro för M’Vila, men det är oklart om han vill flytta till en klubb som inte spelar i Champions League (The National).

* * *

Manchester United planerar att höja budet på Robin van Persie till £20 miljoner (The Daily Star).

Chelsea förväntas göra helt klart med Victor Moses inom den närmaste veckan (The Daily Star).

Ryan Shawcross är aktuell för Wales landslag (The Daily Star).

Stoke visar intresse för Richard Dunne (The Daily Star).

* * *

Fiorentina har budat 6 miljoner euro för Giovani dos Santos (Fiorentinanews).