Henrikh Mkhitaryans agent Mino Raiola säger öppet att mittfältaren vill lämna Borussia Dortmund i sommar (Bild).

* * *

Liverpools försök att signa Danny Ings har råkat ut för ett rejält bakslag i och med att Burnley har för avsikt att kräva en rekordstor kompensationssumma om ärendet går till tribunal, vilket det kommer att göra om klubbarna inte kan komma överens om en kompensationssumma. Trots att Ings kontrakt går ut har Burnley rätt att få ekonomisk kompensation för anfallaren om han flyttar till en annan engelsk klubb – eftersom han är under 24 år. Den största summan som tribunalen har beslutat om var när Manchester City kompenserades med £6,5 miljoner av Chelsea i samband med Daniel Sturridges övergång. Liverpool budade £4 miljoner för Ings i januari och hoppas kunna få honom för en liknande summa i sommar – men Burnley anser att han är värd betydligt mer än så. Det finns även fler intressenter för Ings; Tottenham och Real Sociedad visade intresse i januari. Anmärkningsvärt är att Real Sociedad endast skulle behöva betala £300 000 i kompensation till Burnley. Ings tros föredra en flytt till Liverpool framför andra alternativ (The Sunday Times).

Sammansättningen av den här typen av tribunaler varierar från fall till fall. Tribunalens ordförande är en rättsexpert (jurist). Vidare består tribunalen av två representanter från ligan/ligorna som klubbarna spelar i, en representant från PFA (Professional Footballers Association) samt en från LMA (League Managers Association).

Enligt The Sunday Times kommer Burnleys argument om Ings marknadsvärde bara vara en liten del av faktorer som tribunalen har i åtanke när kompensationen fastställs. Desto viktigare är spelarens ålder, eventuella landslagsmeriter, utvecklingskostnader, bevis på intresse från andra klubbar, samt storleken på kontraktet som spelaren har blivit erbjuden. Burnley har bara rätt till kompensation om de erbjuder Ings ett nytt kontrakt och han tackar nej till detta, men om de stannar i Premier League kommer de naturligtvis att kunna ge honom ett seriöst erbjudande. Burnley köpte för övrigt Ings av Bourhemouth för blott £1m miljon 2011.

* * *

Tottenham ser ut att vinna racet om Saido Berahino, men de måste betala £25 miljoner för att få loss honom från WBA. Liverpool har också varit intresserade av Berahino, men de verkar fokusera på att värva Danny Ings i sommar – inte minst eftersom han bara skulle gå på omkring £5 miljoner. Liverpool tros redan ha ett ’agreement in principle’ för att signa Ings. Liverpool ville egentligen värva Ings redan i januari, men svårigheterna att få Mario Balotelli bortskeppad komplicerade saker och ting (The Daily Mail).

Liverpool förväntar sig att Raheem Sterling och Jordan Henderson skriver på nya kontrakt under de närmaste veckorna (The Daily Mail).

Arsenal är oroade över Jack Wilsheres beteende utanför planen och hans skador. Nu överväger Arsenal att sälja Wilshere i sommar, men det återstår att se hur många klubbar som är villiga att betala £25 miljoner i övergångssumma och en vekcolön på £80 000. Möjligtvis kan Liverpool vara villiga att göra detta, men hetast intresse verkar West Ham ha (The Daily Mail).

* * *

Southampton ser ut att tappa flera nyckelspelare även kommande sommar. Jay Rodriguez, Morgan Schneiderlin och Nathaniel Clyne sitter samtliga på kontrakt som går ut inim två – och hittills har de inte varit villiga att skriva på de kontraktsförlängningarna som Saints har erbjudit de. Rodriguez och Clyne har bara ett år kvar på sina kontrakt, medan Schneiderlin har två år. Clyne är ett intressant namn för Manchester United medan Tottenham rycker i både Schneiderlin och Rodriguez (The Sunday People).

UEFA granskade Manchester Citys värvning av Wilfried Bony innan de fick klartecken att värva ivorianen. FFP-straffet innebär att Citys spenderande är begränsat, men eftersom Valencias låneavtal om Alvaro Negredo innebär att spanjorera måste köpa loss Negredo för £24 miljoner kommande sommar så kunde City garantera att Bonys övergångssumma på £28 miljoner var okej sett till deras tak (The Mirror).

4 kommentarer
  1. Va i helvete £24 milj. För negredo, folk galna eller?

    • Valencia verkar satsa och de ville nog väldigt gärna ha en namnkunnig anfallare. Skulle tro att de fick gå med på ett överpris i sommar för att få Negredo på lån.

    • Varför lånar man en spelare om man ändå är tvungen att köpa loss den senare?

      Förresten, på tal om Raiola, någon som lagt märke till att folket på sportbladet uttalar hans namn med betoning på första a:et? Ungefär som Pajala. Tycker iaf jag är lustigt 🙂

    • Det där med lån och garanterat köp handlar mycket om att kunna kringgå FFP… Eller kringgå kanske inte rätt uttryck, det handlar kanske snarare om att kunna klara av FFP genom att betala vid ett senare tillfälle. PSG blev ju tvungna att göra detsamma med Aurier. Ryktas även om att Liverpools deal med Sevilla angående Aspas är likadan.

Kommentarer är stängda.