Ett stolpskott.
En konstspark.
Ett litet gruff.

Det är ungefär vad som finns kvar i mitt minne från gårdagens match, när slutsignalen ljöd kände jag mig lite stulen på underhållningen. Den där derbykänslan som våra matcher mot Everton alltid brukar bjuda på infann sig aldrig. Det brukar vara intensivt. Det brukar smälla. Igår fick vi varken intensitet eller smällar. Vi mötte ett lag utan självförtroende, som kom med en ganska defensiv uppställning och de lyckades bra med att stänga av våra anfallsförsök. Detta tillsammans med att våra offensiva kort inte alls var i slag gjorde att målchanserna inte direkt haglade tätt på Goodison, Evertons målvakt behövde inte slita ut sig för att hålla nollan och i vårt mål stod Mignolet sysslolös i stort sett hela matchen. Våra offensiva spelare såg ganska slitna ut och det gör att jag oroar mig inför måstematchen mot Spurs på tisdag. En annan sak som oroar mig är skadan på Lucas, han har gått från frysboxen till att vara en av våra viktigaste spelare de senaste månaderna. Joe Allen som kom in på hans plats igår övertygade inte. Även om det skulle vara så att Lucas kan spela på tisdag känns hans småskador jobbiga, vi har ett tufft spelschema den kommande tiden, det ges inte några längre viloperioder. Om vi stått bättre rustade på positionen hade han säkert inte ens startat igår, men så länge Joe Allen inte visar sig tillräckligt bra för att ha platsen måste Lucas helt enkelt spela för att vårt system ska fungera.

Jag tror att vi har en bra ersättare till brassen i laget, det är såklart Emre Can jag menar. Han såg otroligt bra ut i mittfältsrollen mot Bolton, men, och det är ett stort men, vågar vi verkligen rucka på vår fungerande trebackslinje mot ligans hetaste anfallare på tisdag? När vi ställs mot Harry Kane vill jag att våra försvarare ska se bekväma ut, något de gjort de senaste veckorna, att då välja att flytta upp Can och sätta in Johnson eller Lovren i backlinjen lockar inte. Det är några imponerande veckor han gjort vår nye, tyske härförare. Om man bortser från att han ibland har lite sämre tajmning i sina upphopp har han sett ut som en storspelare i vardande när han spelat sig till sin ordinarie plats. Han är stor, stark och har en bra förmåga att värdera situationerna bra, han hamnar sällan i samma tidsnöd som Sakho på den andra kanten. Under gårdagens match överglänstes han kanske av Martin Skrtel, men under vår förlustfria svit de senaste veckorna är det Can som varit den bäste i backlinjen. Att döma av Rodgers kommentarer efter matchen, där han hyllade försvararen Emre Can, så tror jag att vår trio där bak kommer att fortsätta tillsammans på tisdag.

Det var Steven Gerrards sista derby igår, jag har varit besviken på hans insatser den senaste tiden, igår likaså, men det går inte att komma ifrån att det kommer att kännas konstigt att det inte är han som leder oss ut i nästa möte med Everton. Igår var han varken bättre eller sämre än någon annan i vår offensiv, men Gerrard brukar brinna när det är derby, det gjorde han inte på Goodison Park på lördagskvällen. Hans insats speglade matchen i stort.

En poäng, en hållen nolla och en imponerande insats av Ibe, man får inte glömma de positiva sidorna med matchen. Men vi har satt oss i en situation där vi måste prestera i varje match, oavsett motstånd räcker inte kryss, inte med vår säsongsinledning. På tisdag måste vi vinna.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

10 kommentarer
 1. Jätte bra skrivet 🙂 att vi inte värvade något i januari är faktiskt lite konstigt då vi fortfarande inte har en stor trupp.. btw vet någon hur mycket Leandro Moura skulle kosta att köpa?

  • Menar du anfallaren i Palmeiras som varit riktigt dålig den här säsongen eller menar du Lucas Moura i PSG??
   Den förstnämnda vet jag inga summor för och jag tror knappast han skulle vara intressant för Liverpools A-lag, den andra har det snackats en del om. Allt från £20-40 miljoner har det ryktats om.

  • Tänkte på han i Palmeiras, visste dock inte att han hade varit så dålig 😛 minns han från förra säsongen då jag tyckte han verkade väldigt intressant o spännande … men men 😛

 2. Detta har kanske inte så mycket med dennna krönika att göra, men jag faller in i ledet av tidigare två kommentarer.

  Som läget är nu så är min känsla att vi måste stärka upp vårt centrala mittfält. Med Gerrard som ska gräva guld i USA och en Allen som jag anser vi måste sälja, behövs två kreativa centralt. Möjligen en kreativ och en spelfördelande?

  Ett alternativ är att vi får ordning på Lovren och kan flytta upp Can i en sådan roll? Kanske Wisdom eller Ilori är redo om inte Lovren skulle funka?

  Sen måste vi ha in en naturlig striker som liksom Sturridge avfyrar skott instinktivt. Sterling tenderar att överarbeta var och varannan situation, och den gode Phil ”the magician” blandar och ger i kvalité med sina avslut. Balo och Lambo får vi nog skeppa iväg, och kanske även Borini. Även om den senare passar någorlunda in i vårt sätt att spela.

  • Kreativ och spelfördelande är väl samma sak. Tänkte mer en kreativ och en bollvinnande som alternativ till Gerrard resp. Lucas. Allen kan jag inte riktigt se vilken av rollerna han representerar.

  • Allen är väl egentligen en mittenlagsspelare, hyfsad på det mesta men inte någon tydlig specifik talang. Lägga ett bud på Cabaye till sommaren kanske :)?

 3. Angående mittbackar, när är Kolo tillbaks?

  • Spelade finalen idag så jag antar att han ansluter till truppen någon gång under veckan. Mot spurs lär han knappast vara tillgänglig.

 4. Kan ju alltid testa Johnson på högern och flytta upp emre can eller flytta backlinjen åt höger och sätta in lovren längst till vänster i en linje Lovren – Sakho – skrtel. Men det känns urdumt att på något sätt tro att lovren ska kunna komma in på plan och tillföra nåt. Då tror jag mer på Johnson rakt in för att ersätts Can och flytta upp honom bredvid henderson. Det är vårt framtida mittfältspar.

  Eller att vi förskjuter backlinjen och sätter in moreno på vänstern. Men Joe Allen vill jag inte se på plan.

 5. Bra skrivet!

  Fanns ingen gnista i matchen vilket resulterade i lördagens absolut tråkigaste match.

  Gerrard ser ju slutkörd ut i både kropp och själ. Ser ju på honom att det var förra säsongen som gällde och att det inte finns någon drive i honom längre.

  Mot Spurs istället och vinst!

Kommentarer är stängda.