Sportings succéspelare gillar sättet som Liverpool spelar på.

Bruno Fernandes har varit den portugisiska ligans bästa spelare de senaste två åren. Han har sprutat in såväl mål som assist från som offensiva mittfältsposition, vilket förstås inte har gått obemärkt förbi bland Europas storklubbar.

Nu på slutet har Fernandes framförallt ryktats till Manchester City och United, som enligt vissa medier gör upp om hans signatur. Därför är det aningen överraskande att Fernandes framförallt pratar gott om Liverpool vid tillfälle.

Häromdagen var Fernandes nämligen med i podcasten De Cadeirinha, vilket också återges i tidningen Record. Där pratade Fernandes bland annat om Manchester City och Liverpool; och framförde följande åsikter kring lagens sätt att spela: ”Guardiola har fått ut det bästa av spelarna i laget, han visste att det skulle bli svårt i England och han anpassade sig. Sättet som City spelar på är mer eller mindre ett Barcelona-sätt, men eftersom ligan är annorlunda, intensiteten är annorlunda, aggressiviteten är annorlunda, blir tävlingen annorlunda och han visste att han behöde göra förändringar.”

Därefter kom Fernandes in på spelet utan boll: ”Utan bollen har City elva intensiva spelare som i vissa moment sätter in en press som tränger in motståndarna i ett hörn, i block, och erövrar bollen”.

Fernandes gillar Liverpools sätt mer än Citys:” Jag gillar Liverpool mycket mer, det är mer rakt, mer offensivt, kanske mindre organiserade, men mer intensiv fotboll, när du inte har bollen är du mer intensiv.”

24-åringen fortsatte: ”I Liverpool är spelarna mer individuella, framförallt på mittfältet, där man oftast spelar tre väldigt aggressiva spelare som erövrar boll, sen har dem tre splare framåt som är dödliga när de får lägen, som vi såg i den senaste matchen,” säger Fernandes och syftar förstås på 4-0-segern mot Barcelona.

* * *

Det går att uppfatta Fernandes kommentarer på olika sätt. Han är uppenbarligen en analytisk spelare som har bra koll på hur de olika lagen spelar, men varför är han så öppen med vilket spel han föredrar, om han är när en flytt till någon av Manchester-klubbarna?

Förra sommaren minns vi hur Fabinho ryktades intensivt till Manchester-klubbarna, och inte alls till Liverpool, men skrev på för LFC några dagar efter CL-finalen. Om samma sak sker här kommer LFC definitivt att få in en toppklasspelare, medan motståndarlagens supportrar kommer att bli precis lika besvikna som när Klopp norpade Fabinho.