Min känsla är att ganska många brittiska doldisar har levererat i den här säsongens upplaga av Premier League.

Charlie Adam har varit outstanding för Blackpool och var, enligt uppgifter, lysande även i dagens match mot Bolton. Den vänsterfotade skotten ser alltjämt ut att vara en förbättrad variant av Gareth Barry. Det känns som att Adam mest av alla personifierar det hungriga, orädda och ambitiösa Blackpool.

För tillfället överpresterar Blackpool en aning – det ska bli intressant att se hur de kan hantera en formsvacka. Frågan är om Adam är kvar då? Jag tror nämligen att Blackpool, som ärligt talat är en ekonomisk dvärg, kommer få oehört svårt att behålla honom när de andra klubbarna börjar vifta med bud i storleken flertalet miljoner pund.

Vidare har Matt Jarvis fått ett genombrott i Wovles. Nu är han på allvar med i landslagsdiskussionerna. 24-åringen, vars båda föräldrar var pingisspelare på elitnivå, har bara spelat för två klubbar i sin karriär – Gillingham och Wolves – vilket ju är ovanligt i dagens fotbollsklimat där spelare byter klubbar lika ofta som Cher gör plastikoperationer.

Jag tyckte att Jarvis såg intressant ut redan förra säsongen, men det var någonting som fattades. Han saknade vad man brukar kalla för ”end product”, på svenska någonting i stil med ”spets” i sitt spel – han var helt enkelt alldeles för uddlös, för ”Jermaine Pennant”, men nu har han utvecklat slutfasen i sitt spel och är därmed en hyperintressant spelare.

Jarvis är teknisk, kreativ, snabb och ser hungrig ut som helst på planen.

Ytterligare en spelare som jag bevakar för tillfället är WBA-mittfältaren Chris Brunt, 25. Killen är inte bara begåvad utanför planen – han är även synnerligen begåvad på den. Mer begåvad än jag trodde inför säsongen. Brunt är inte bara en fysiskt robust, vältränad yttermittfältare. Han har också ett väldigt bra spelsinne och en vänsterfot som är ett vapen på vilken nivå som helst.

Såg ni Brunts frisparksmål i dagens match mot Everton? Om inte, se det. Och sen, se det igen. Den här nordirländaren kan verkligen skjuta frisparkar. Han har faktiskt redan gjort flera riktiga klassmatcher den här säsongen och bli inte förvånad om han dyker upp en betydligt större klubb framöver.

Kanske kommer Liverpools nya uttalade satsning på unga brittiska spelare leda till att man rekryterar någon av de ovanstående spelarna. Deras utvecklingskurvor pekar åtminstone uppåt, och samtliga ser fruktansvärt hungriga ut på planen.

Hörde förresten att Carlton Cole blev utbuad av West Ham-fansen när han hoppade in i dagens match. Antar att det är på grund av kritiken mot Avram Grant. Det verkar pågå en liten maktkamp där; Grant vs Cole. Och av döma av WH-fansens reaktioner, ser Grant ut att vinna den. Den som tror att Cole blir kvar i WH efter januari kan väl räcka upp en hand? Nä, skulle inte tro det.

Det komiskt i sammanhanget är ju att Coles kritik mot Grant, som kortfattat gick ut på att taktiken inte funkade mot Liverpool, var oerhört befogad. Alla som såg matchen kunde se att Cole hade rätt. Det var dock osmart av Cole att påpeka detta i media. Han är förmodligen oerhört frustrerad över att den usla omgivningen har gjort att han har tappat sin landslagsplats.