Liverpools tidigare manager ser ut att återvända till ligan i sommar.

Brendan Rodgers har snart gjort tre framgångsrika år i Celtic sedan han lämnade Liverpool. Konkurrensen i ligaspelet har visserligen inte varit stenhård – i synnerhet inte innan Glasgow Rangers nysatsning – men Rodgers har lyckats implementera sin spelidé på ett bra sätt, samtidigt som han lockat till sig i sammanhanget duktiga spelare utifrån.

Idag rapporterar Guardian med flera att Rodgers är mannen som Leicester City vill installera som ny manager efter Claude Puel. Leicester ska ha försökt köpa loss Rodgers tidigare under säsongen, men hans önskan verkar vara att få fullfölja säsongen med Celtic och därefter eventuellt röra på sig i sommar.

Leicester kommer att behöva betala runt £6 miljoner för att köpa loss 46-årige Rodgers i sommar, uppger Guardian.

* * *

UPPDATERING: Nu rapporterar flera medier att Rodgers är på väg till Leicester redan den här veckan.

* * *

Jag tycker att det vore kul att se Rodgers i PL igen. Swansea spelade intressant possession-inriktad fotboll under hans tid där och erfarenheten som han samlade på sig i Liverpool kommer säkerligen att hjälpa honom framöver. Kanske var steget från Swansea till Liverpool lite väl stort, men efter flera år i Celtic är nog Rodgers redo för nya tag i PL igen.

Leicester kanske inte kan beskrivas som en ”sovande jätte”, men de har trots allt en gedigen trupp som Rodgers bör kunna åstadkomma något hyggligt med. Det finns bollskickliga, utvecklingsbara spelare som tillsammans har goda förutsättningar att placera sig strax under toppen om de får till stabiliteten och lyckas implementera en spelidé så som den Rodgers förespråkar, det är åtminstone min bedömning.

2 kommentarer
  1. Konstigt att de är så sugna på Rodgers. Han spelar oftast en liknande fotboll som Puel med mycket bollinnehav. Det var ju det de ville bort ifrån när de sparkade Puel. De har ju gått ut och sagt att de vill tillbaka till det gamla spelet som de var så framgångsrika med när de vann ligan, de vill spela rakare och snabbare.
    Men det positiva med Rodgers är att han verkar vara en mer glad och positiv person än vad Puel är och sånt smittar av sig. Dessutom är han duktig på att arbeta med ungdomar och de har en hel del yngre spelare som är intressant som Chillwell, Gray och min nya favorit Harvey Barnes som jag hoppas Liverpool plockar in i sommar!

    • Jag tror att Leicester vill spela ett possession-spel, men att resultaten och utvecklingen på spelare har varit för dåliga under Puel. Tycker det är kul med Brendan, han hör ju hemma i Premier League, inte i Skottland.

Kommentarer är stängda.