Dagens match på Old Trafford var en märklig tillställning. Hemmalaget, som så sent för bara några år sedan brukade köra över alla i sin hemmaborg, verkade vara överlyckliga över 0-0 mot Liverpool.

Liverpool, å sin sida, var djupt besvikna över att bara ta 1 poäng på Old Trafford. Det var uppenbarligen 2 tappade poäng i titelstriden. Mest besvikna var nog Klopp och spelarna på sin egen insats. Klopp som inte lyckades med sina byten och spelarna som inte fick till någonting av värde offensivt.

Visst ska vi inte såga Liverpool helt efter dagens match. Om man delar upp planen i tre delar var Liverpool trots allt väldigt bra i sin egen tredjedel och i mitten. I de områdena dominerade centrallinjen bestående av Matip, van Dijk, Fabinho, Henderson och Wijnaldum. Etablerade Man Utd-spelare såg faktiskt ut som juniorer mot vår centrallinje; det var imponerande att se, även om det förstås också berodde på att United råkade ut för flera tunga avbräck under matchens gång.

Liverpool gedigna defensiv som innebar att United skapade en målchans på hela matchen, i kombination med ett kontrollerande bollinnehav (ofta på Uniteds planhalva), borde förstås ha inneburit 3 poäng. Men det var det här med den sista tredjedelen…

LFC var otroligt uddlösa. Salah och Mané var snudd på likbleka över 90 minuter. Firmino kunde bara spela en halvtimme, vilket förstås var enormt tungt. Mycket tyngre än det borde vara för en klubb som LFC, då backuperna till Firmino är otillräckliga i sammanhanget.

Jag är skeptisk till att Klopp valde att byta in Sturridge. Han har sett sina bästa dagar. Att flytta in Salah centralt och placera Shaqiri på kanten hade varit mitt val, men vi får väl anta att Klopp ville ha en mer renodlad centerforward på planen i och med att han kastade in Sturridge. Det som är synd är att Klopp måste välja mellan Sturridge och Origi när han vill ha in en anfallare på planen – det är ett uppenbart hål i truppen, där finns stort förbättringsutrymme inför nästa säsong.

Nu kan vi bara hoppas att Firmino inte blir borta från spel under en längre period. Att starta med Sturridge eller Origi när i en titeljakt är inte att föredra, om man säger så.


6 kommentarer
 1. Vinner inte vi titeln på grund av brist på bredd går det inte annat än att skylla det rakt av på Klopp med tillhörande ledning. Det var rätt tydligt att vi hade en risk för att det skulle bli så här tidigt i januari, spelet har knackat sedan matchen mot Arsenal.. vi saknar Coutinho, vi saknar Ox. Än så länge har vi faktiskt inte ersatt någon av dessa och även om vi hoppas på att Keita ska lyckas så har han inte det.

  • ja det märks tydligt att vi har en tunn trupp … vi kan inte ersätta en nyckelspelare om denna är skadad, avstängd el ur form med vad vi har på bänken idag … mittfältet kommer nog närmst men där saknar vi en offensiv spelfördelare/kreatör, idag blir det istället mycket sidled å bakåt
   Tycker själv att luften gick ur oss efter City matchen ….

 2. Väldigt märkligt att se United maska i varje situation på sin hemmaborg mot ett för stunden likblekt Liverpool, är ganska övertygad om att ifall United hade hamrat framåt så hade gott och väl fått med sig ett resultat. Visst, vi var dock starka bakåt men ändå var det United som skapade matchens två solklart vassaste chanser. Hade inte Alisson stått för en väldigt fin aktion och hade Smalling haft 20 cm längre tår så hade United vunnit matchen. Speciellt då vi inte hade en enda målchans värd namnet på hela matchen. Men visst, får man Pogba, Sanchez och även Lukkaku att utgå från en defensiv position och spela mer bakåt än framåt så blir det otroligt trångt i straffområdet. Sen på det får Shaw och Young att framstå som världsbackar då våra yttrar var klappusla och när Firmino försvann så hade vi ingen som kunde skapa nåt eller hålla i bollen. Det vi får hoppas på är att Citys ambitioner att vinna allt gör att det sliter på deras manskap och att det kommer lite chockförluster. Även att United inte skiter i matchen mot City för att sätta käppar i hjulet för oss.

 3. Ja, jag förstår inte heller varför Klopp envisas med att spela Sturridge eller Origi. Shaq har ju också kunskap om positionen och även salah som du nämner. Dessutom är han mycket mer lik Firmino samt att vi hade fått någon som var bra på fasta.

  Tycker lite synd om honom överlag han har verkligen presterat i matcher han kommit in i och tycker han förtjänat att bänka salah när han inte vart i form. Känns som vi förstör för båda.

 4. Så fort vi inte vinner en match så gnälls det. Är tråkigt tycker jag. Om man ska vara ärlig så på förhand var det aldrig i närheten att vi skulle vinna den här säsongen. Med tanke på Citys trupp så ska de vinna enkelt. Deras bänkspelare är i många fall bättre än våra startspelare.
  Men ändå står vi här efter 27 omgångar med en poängs ledning. Det är fantastiskt bra gjort!
  Klopp förtjänar vår respekt och att hyllas för det han har gjort med ett ganska mediokert lag sen han tog över. Han har drillat spelarna taktiskt så varje spelare vet vad de ska göra och vad som krävs av dem. Han har byggt upp en tro på laget som inte funnits på många år.

  Jag kan hålla med om att spelet inte var det bästa mot United. Men det fanns ljusglimtar och man får inte glömma att United har gjort det fantastiskt bra sen norrbaggen kom in som manager. De spelade på helt rätt sätt för att få oss ur balans.

  Var glada och stolta för där vi är idag. För bara några år sen hade vi varit nöjda om vi kom före Everton och landade på en 6:e plats. Nu är vi både serieledare och kvar i CL!

Kommentarer är stängda.