En 4-1-seger mot Steaua innebär att Liverpool fick en härlig start på Europa League.

Visst var inte spelet särskilt imponerande, men jag ändå att några spelare stod för individuella bra prestationer, och dessutom känns det bra att en del nya spelare får komma in i matchtempot och lagets taktik via EL-matcher.

Jag tycker att Joe Cole och Raul Meireles tillförde välbehövlig passningsskicklighet. De löste många situationer genom smarta och precisa passningar, vilket laget kommer att få ännu mer nytta av framöver. Paul Konchesky var också godkänd.

Vidare gjorde David N’Gog en klart godkänd insats på topp – hans form är extra viktig med tanke på den uteblivna anfallsvärvningen i somras – och Lucas Leiva fick antagligen den bästa bollträffen under sina år i klubben och kunde således göra ett snyggt mål.

Av de egna produkterna tycker jag att Jay Spearing visade att han är kapabel att spela på den här nivån. Däremot gjorde Martin Kelly en ovanlig svag insats för att vara honom, dock utan att vara direkt dålig.

På minuskontot återfinns framförallt de båda yttermittfältarna Ryan Babel och Maxi Rodriguez. De förstärkte inte sina aktier och jag tror inte att de kommer att lyckas ta ordinarie platser den här säsongen heller.

Hur som haver, min man of the match: Joe Cole.

Eftersom Napoli och Utrecht spelade oavgjort (0-0) toppar Liverpool gruppen efter den första omgången. En bra start, med andra ord.

5 kommentarer
 1. Jag tycker inte riktigt att Spearing håller. Hade mycket hellre sett Shelvey där som är en mycket intressantare spelare.
  Jag rankar Spearing längst ner bland de centrala mittfältarna i A-truppen.
  Hade önskat att Roy gav ungdomarna chansen lite tidigare och inte bara när matchen var avgjord.

  Snart måste han våga ge Pacheco det förtroendet som han snackade om!

  • Jag har inte sett Shelvey spela en tävlingsmatch mot bra motstånd, men han är självklart en större talang än Spearing, eftersom han är 4 år yngre och har ett mycket bredare register. Förstår inte heller petningen av Pacheco, speciellt med tanke på att Maxi har varit så medioker på sistone.

 2. Petning vet jag inte om jag ska kalla det, grabben har ju inte ens fått chansen…

  Jag ser en mycket större utvecklingspotential i Shelvey.
  Han har ju dominerat i landslaget på slutet

 3. Även om Babel kanske inte lyckades fullt ut så tycker jag ändå att man ser tendenser och man ser hunger, jag hoppas han får chansen några matcher på vänsterkanten för då kan han mycket väl ta den. Maxi gör ingen glad i dagsläget och det är tråkigt att vi saknar Kuyt eller inte har någon annan spelare att slänga in på högerkanten. Amoo kanske borde få testa? Annars är ju jag en förespråkare för att vi plockar ”hem” Adam Hammill som gör väldigt bra ifrån sig i Barnsley.

  • Jag tycker också att Babel ser hungrig ut, men det vore ju förjävligt om en spelare som tjänar så grova pengar inte ens försöker. Hans spelsinne och förstatouch sviker honom. Pacheco bör ligga nära till hands att testa på högerkanten om de etablerade spelarna fortsätter att misslyckas. Hammill ska jag skriva om snart.

Kommentarer är stängda.