Borini kan vara nyckeln till att få över Origi, Liverpool intresserade av uruguayanskt råskinn och Lucas är fortfarande på väg till Napoli. Läs mer i inlägget nedan!

Borini

Det kan bli så att Liverpool blir involverade i ett riktigt triangeldrama i januari. Liverpool vill som bekant plocka över Divock Origi, men Lille är ovilliga att släppa honom såvida de inte får in en ersättare. Den spelaren som Lille helst vill ha är Jozy Altidore, som har fått begränsad speltid den här säsongen, men precis som i Lilles fall vill Sunderland ha in en ersättare om de ska släppa amerikanen. Om Fabio Borini accepterar att flytta till Sunderland och LFC accepterar en flytt, så skulle Sunderland få sin ersättare till Altidore (The Chronicle Live).

* * *

Liverpool är intresserade av Tigres uruguayanska landslagsmittfältare Egidio Arevalo. Klubbens president säger att de inte mottagit något bud på den fysiskt robusta mittfältaren, som själv säger att allt kan hända i fotboll (Medio Tiempo).

* * *

Lucas Leiva fortsätter att ryktas till Napoli. Nu har hans representant Henrique Coelho åter igen klargjort att en flytt till Neapel är aktuell: ”Om det är möjligt för Lucas Leiva att lämna Liverpool i januari? Ja, naturligtvis,” sa Coelho till Calciomercato.com.

”Lucas Leiva gillar verkligen Rafa Benitez. Trots allt, de två känner varandra från tiden när spanjoren var manager i Liverpool,” fortsatte Coelho.

* * *

Newcastle vill signa en anfallare i januari. Den spelaren som de helst vill ha är Anderlechts serb Aleksandar Mitrovic, som skulle kosta £8-10 miljoner. En annan spelare som Newcastle har scoutat under säsongen är Andre-Pierre Gignac, men ’Skatorna’ föredrar Mitrovic (The Telegraph).

* * *

Tottenham är den senaste klubben att visa intresse för den kroatiska skyttekungen Andrej Kramaric, som även är ett intressant namn för Milan, Inter, Napoli och Monaco (The Daily Mail).

Två andra anfallare som är intressanta för Spurs del är Jay Rodriguez och Saido Berahino (The Daily Mail).

* * *

Barcelona, Manchester United och Chelsea visar intresse för Valencias mittfältare André Gomes (Superdeporte).

* * *

Relaterade länkar:

Talangprofil: Divock Origi

Talangprofil: Aleksandar Mitrovic

Talangprofil: Saido Berahino

Talangprofil: André Gomes

6 kommentarer
  1. Släpper vi Borini för Origi känner jag att vi ändå har behov att fylla upp med ytterligare en anfallare med tanke hårt spelprogram i ligan, ligacupen, FA-Cupen och ev Europaspel. Är Doumbia bästa alternativet på marknaden?

  2. Jag tycker att man borde testa Dortmund, hur ställer sig deras spelare till hur de går för dem i ligan? En spelare som Aybameyang eller kanske Adrian Ramos… Men Doumbia, Higuain och Martinez verkar alla finnas till försäljning vid rätt pris… Vad de nu innebär?

  3. Att ett lag som LFC som slutade 2.a ifjol och nu ska etablera sig i toppen både i Europa och England står med en anfallslinje som idag är för dåligt. Origi visst, men han är vadå, 19? Han kan behöva både ett och två år innan han kommer in i England, ev med lite utlåningar emellan. Jmfr med Lukaku t ex. Origi ska inte ha pressen som ngn frälsare. Mitt råd är att skeppa Borini. Han är den vi kan få såld och få pengar för, och plocka in ngn helt ny och väletbalerad Om Lambert fortsätter vara helt oduglig så kan han lämna till sommaren och ersättas med Origi. Dock med åtanke att Origi kan behgöva ett säsongslån till en mittenklubb i PL. Higuain, Sturridge, Balotelli och Origi känns som en hyfsad uppsättning framöver iaf.

    • Håller med dig, tror dessvärre att spelare av Higuain kaliber är för svåra att lösa i just Januari annars hade det såklart varit önskvärt! Vi får nog nöja oss med tredjehandssorteringen om vi inte 1. Avancerar i CL 2. Betalar hiskeliga överpriser jämfört med konkurrenter som t.ex. Arsenal.

    • Håller med .Det jag är rädd för. Eländigt att man nästan varje år sätter sig i en situation när det ska värvas i januari för att rädda säsongen. Dyrt och svårt. Värva ny värningsansvarig och en assisterande manager med fokus på defensiven istället kanske

  4. Håller med ovanstående talare, nu har vi lag 170£ mille på bredd nu är det dags att lägga 30-50£ mille på att få in en riktig spets i anfallet. Vi har alldeles för dålig anfallsbesättning idag och behöver få in nån med självförtroende som sätter dom enkla målen. Att vi idag har Sturridge som enda anfallare som gjort mål av våra anfallare i PL är helt sinnesjukt dåligt. Särskilt med tanke på att han har missat de 14 senaste matcherna och kommer att missa cirka 14 till…

    Om vi inte börjar göra mål på ett eller annat sätt så är risken stor att vi hamnar i mittens rike eller till och med att vi blir inblandade i bottenstriden.

Kommentarer är stängda.