__________

Laget:

Startelvan: Doni, Flanagan, Coates, Skrtel, Johnson, Shelvey, Henderson, Spearing, Maxi, Bellamy, Carroll.

Avbytare: Jones, Enrique, Agger, Aurelio, Suarez, Kuyt, Carragher.

* * *

Matchfakta:

Blackburn – Liverpool 2-3 (1-2, 1-1)
0-1: Maxi Rodriguez 12′
0-2: Maxi Rodriguez 16′
1-2: Yakubu 36′
2-2: Yakubu 61′ straff
2-3: Andy Carroll 90+1′

Skott på mål: 6 -6
Skott utanför: 5 – 6
Inlägg: 29 – 14
Hörnor: 4 – 4
Offsides: 2 – 5
Gula kort: 4 – 5
Röda kort: 0 – 1
Totalt antal passningar: 374 – 353
Passningsprocent: 76,5 – 77,1
Bollinnehav: 52,2% – 47,8%
Bollinnehav första halvlek: 53% – 47%
Bollinnehav andra halvlek: 51,2% – 48,8%

* * *

Matchreferat:

Efter mycket möda och stort besvär lyckades Liverpool vinna mot Blackburn med 3-2. Det var en märklig match, som hade flera olika ansikten och där Liverpool åter igen fick en målvakt utvisad.

För ovanlighetens skull tog Liverpool en tidig 2-0-ledning efter två mål av Maxi, som var påpasslig som hittade lägena och effektiv i avsluten.

I mitten av första halvlek ändrades förutsättningarna drastiskt när Doni blev utvisad efter en svag bakåtpassning av Flanagan. Det innebar att tredjemålvakten(!) Jones tog plats mellan stolparna – och den utanför planen så otursförföljde målvaktens första aktion blev att rädda Yakubus straff! Jones klistrade straffen!

Yakubu skulle dock få sin revansch. Han reducerade innan halvtidsvilan och kvitterade dessutom med timmen spelad av matchen. 2-2-målet kändes ytterst onödigt för Liverpools del, då Jones klantade till det rejält, vilket ledde till att Yakubu fick en straff som han själv slog in. Jag tycker nog att Jones borde ha blivit utvisad i den situationen, men samtidigt har jag förståelse för att domaren inte ville ge ytterligare en LFC-målvakt rött kort…

Ja, Liverpool hade faktiskt tur med domsluten den här gången. På övertid lyckades Carroll sätta segermålet; ett mål som också var aningen kontroversiellt. Skrtel brottade nämligen ner en Blackburnspelare några sekunder tidigare, vilket uppmärksammades stort av Blackburnlägret efter matchen. Det går onekligen att ha förståelse för Blackburns besvikelse på domaren, men de var förmodligen lika besvikna på den egna prestationen.

För Liverpools del var detta ett steg framåt, trots rena målvaktskaoset och att spelet inte var särskilt bra. En seger var nog moraliskt stärkande inför FA-cupsemifinalen mot Everton och förhoppningsvis kommer Jones att göra en bra match. Liverpool har visserligen överklagat Donis röda kort, men det känns osannolikt att man får igenom sin överklagan.