Enligt Metro kan Ryan Shawcross vara på väg att lämna Stoke för att flytta till Liverpool.

Stoke jobbar redan med ett rekrytera en ersättare i form av Mauricio Victorino, som spelade VM för Uruguay i somras.

Hur som helst, rörande Shawcross, 23, uppges Liverpool ligga närmast till hands, trots att både Spurs och Manchester United också har förknippats med backens namn.

Shawcross har som bekant etablerat sig som en stenhård, kompromisslös mittback med urstarkt huvudspel. I mars blev han kallad till Englands landslagstrupp till träningsmatchen mot Egypten, men det blev ingen speltid för honom i matchen.

Metro nämner ingen prislapp angående Shawcross, men man kan förmoda att den skulle ligga på £8-12 miljoner.

* * *

Snabbfakta Liverpools nuvarande mittbackar;
– Jamie Carragher, 32 år
– Soto Kyrgiakos, 31 år
– Daniel Agger, 25 år
– Martin Skrtel, 25 år
– Daniel Ayala, 20 år
– Martin Kelly, 20 år (används huvudsakligen som högerback)
– Danny Wilson, 18 år

4 kommentarer
  1. Känns som vi borde göra oss av med minst 2 mittbackar innan vi köper fler, byt mot en högerback.

  2. Förstår inte varför vi ska leta mittbackar hela tiden, vi har tre bra mittbackar i Skrtel, Agger och Carragher även om Carra är påväg ner och Skrtel haft det lite svårt efter en fin debutsäsong. Jag är ändå övertygad om att Skrtel/Agger hade vart ett bra framtida mittbackspar. Sen har vi en hyfsad backup i Soto och några yngre förmågor i Wilson och Kelly. Nej, jag ser inte anledningen till att värva mittbackar.

  3. Carragher är gammal och hans formkurva är inte densamma som för 2-3 år sen. Agger är ryggskadad och kan därför inte starta varje match. Soto´s karriär börjar också ta mot sitt slut. Men Skrtel vet jag inte hur man ska säga om honom han brukar vara riktigt grym men sen brukar han vara darrig på mittbacks linjen. Tycker att vi borde ha Wilson och värva Shawcross och ha de som mittbackspar i framtiden att ha 2 brittiska mittbackar auff säger jag bara. 😀

Kommentarer är stängda.