Enligt Gazzetta dello Sport är Inter beredda att erbjuda Rafa Benitez ett treårskontrakt värt 5 miljoner euro om året.

Benitez uppges vara muntligt överens med klubben efter ett långt telefonsamtal med klubbdirektören Marco Branca.

Spanjoren vill ta med sig flera ledare från Liverpool. Det handlar om den assisterande coachen Mauricio Pellegrino, fystränaren Paco De Miguel och målvaktstränaren Xavi Valero.

Nästa steg för Benitez och Inter blir naturligtvis att värva spelare. Gazzetta dello Sport menar att Benitez har identifierat Javier Mascherano som högsta prioritet, men han vill även rekrytera Edinson Cavani, David Silva samt Diego Capel. Benitez uppges dessutom vara väldigt angelägen om att behålla Diego Milito, men Maicon kan han tänka sig att sälja till rätt pris.

En annan italiensk tidning – nämligen Repubblica – menar att Benitez vill signa Mascherano, Cavani och Martin Caceres. Den sistnämnde ägs som bekant av Barcelona, men var utlånad till Juventus under 09/10.

* * *

Samtidigt skriver The Daily Star att Liverpool kommer att behöva ge Benitez £2 miljoner mindre i kompensation om spanjoren kritar på för Inter.

Detta är förstås praktiskt – kanske i synnerhet med tanke på att Roy Hodgson kostar ungefär £2,5 miljoner att köpa loss från Fulham.

* * *

Enligt Gazzetta dello Sport vill Liverpool anlita Marcello Lippi som ny manager. Tidningen hävdar att Lippi representerar den typ av solidaritet och meriter som Liverpool vill ha.

Dessutom uppges en rekrytering av Lippi mer eller mindre bli en garanti för att Steven Gerrard och Fernando Torres blir kvar i klubben.