Enligt The Mirror har Benitez bara £1,5 miljoner(!) kvar att köpa spelare för.

Det är givetvis otroligt svårt att hitta en duglig mittback för så lite pengar.

Istället försöker Benitez låna in en mittback. Stoke ska ha skrattat åt hans förslag att låna Ryan Shawcross, men Real Madrid ska ha varit betydligt mer positivt inställda till att låna ut Ezequiel Garay till Liverpool.

* * *

Daily Express skriver samma sak som The Mirror. De hävdar även att Liverpool var intresserade av Boltons Gary Cahill, som dock blev för dyr.

* * *

Tony Barrett på The Times (han jobbar där nu) hävdar att  Benitez har £2 miljoner att köpa en nyt mittback för.

Liverpool scoutade Shawcross i den första PL-omgången då backen blev målskytt för sitt Stoke när de vann med 2-0 mot Byrnley, men man har inte råd att betala de £8 miljoner som Stoke kräver för spelaren, såvida man inte säljer en annan truppmedlem först.

Barrett passar även på att häckla ägarna och tar upp vad George Gilett sa efter CL-finaltorsken mot AC Milan; ”If Rafa said he wanted to buy ’Snoogy Doogy’ we would back him.”

* * *

Faktum är att Liverpool har sålt spelare för mer penar än vad man har köpt för i sommar men…

… Det är fakta att man la ett bud på £5-6 miljoner för Michael Turner. Det tyder på att det finns mer pengar än vad tidningarna vill göra gällande.

* * *

Liverpool måste agera snabbt om man ska värva Steven Taylor.

Enligt Daily Mail ligger Everton nära till hands. Deras bud på £4 miljoner förkastades av Newcastle, men om de ökar budet till de närmare £8 miljoner som Newcastle begär så kommer Taylor att bli en Everton-spelare inom kort.

* * *

Hertha Berlin vill ha Andriy Voronin, men ingenting tyder på att de har råd att köpa loss ukrainearen.

– Liverpool vill bara sälja Voronin och vi kan definitivt inte köpa honom, säger Herthas ordförande Werner Gegenbauer till lokaltidningen Berliner Morgenpost.