. . .

Begovic

Brendan Rodgers kommer att försöka signa Asmir Begovic om Pepe Reina återvänder till Barcelona. Rodgers är beredd att inkludera Stewart Downing i en deal som tar Begovic till Liverpool. Till skillnad från andra intressenter – såsom Chelsea, Arsenal, Manchester United och Manchester City – skulle Rodgers kunna garantera Begovic att bli målvaktsetta, vilket LFC-managern hoppas kunna utnyttja till sin fördel (The Mirror).

* * *

Pepe Reina kommer antingen att flytta hem till Barcelona eller förlänga sitt kontrakt med Liverpool. I dagsläget återstår 3 år av kontraktet, men LFC vill förlänga med ytterligare 2 år. Reina skulle gärna återvända till Barcelona om han ges möjlighet att göra detta (Marca).

* * *

Enligt The People är Christian Eriksen beredd att skriva på ett nytt kontrakt med Ajax om Brendan Rodgers inte budar £15 miljoner för honom under nästa månad. Eriksen vill gärna flytta till Liverpool, som har battlat med Borussia Dortmund om danskens signatur under de senaste månaderna.

En källa nära Eriksen sa: One minute there was a concrete interest and Liverpool were willing to pay the fee, but now they are taking their time.”

The People skriver att Rodgers kollar på andra alternativ innan han följer upp intresset med ett konkret bud. Det har gjort att Eriksen är beredda att skriva på ett nytt kontrakt med Ajax – såvida han inte får besked av Liverpool eller Dortmund. Den tyska storklubben förefaller alltså inte heller ha lagt något bud på honom.

* * *

Rodgers vill signa Danny Rose, som ju ägs av Tottenham. Han har gjort en bra säsong och Rodgers avser att göra honom till ordinarie vänsterback i LFC nästa säsong. Rodgers är beredd att offra Jose Enrique för att finansiera en värvning av Rose (The People).

* * *

Monaco(!) visar intresse för Andy Carroll. West Ham vill gärna signa Carroll på permanent basis, men de är inte beredda att betala de £16 miljonerna som Liverpool kräver för anfallaren, som dessutom har en veckolön på £90 000. Newcastle är också intresserade av Carroll, men inte heller 24-åringens gamla klubb är villiga att betala den summan som Liverpool vill ha. Nu har alltså Monaco uttryckt sitt intresse för Carroll (The Telegraph).

* * *

Liverpool, Tottenham och flertalet andra PL-klubbar vill signa Thomas Ince, men även Inter är intresserade av honom (The People).

* * *

Corinthians räknar med ett tappa mittfältaren Paulinho i sommar. Den brasilianska klubben kräver utköpsklausulen på 20 miljoner för Paulinho. Inter och Shakhtar är intresserade (UOL och Lancenet).

* * *

Chelsea har bett Manchester United att ange sin prislapp för Wayne Rooney. Källor nära Chelsea hävdar att Abramovich är villig att betala över £30 miljoner för Rooney (The Mirror).