Newcastles Joey Barton har gått ut och totalsågat engelska landslaget i allmänhet och Gareth Barry i synnerhet.

”Frankrike körde över oss på Wembley,” sa Barton till So Foot. ”Vi engelsmän kommer att spela de kommande VM-slutspelen och vi kommer inte att vinna ett enda. De som bestämmer i FA spelade fotboll för kanske 50 eller 60 år sedan och tror fortfarande att vi kan vinna VM på samma sätt som vi gjorde 1966.”

”Vi fokuserar för mycket på tradition i England, som alltid spelar vi 4-4-2. Ibland behöver man experimentera, sjunka ner djupare för att få större ytor att röra sig på. Frankrike, Italien och Tyskland har gjort det. Vi har gjort samma sak i 20 år.”

Barton har bara spelat en landskamp, men ser stor potential i sig själv. ”Ärligt talat, jag ytcker att jag är den bästa [engelska mittfältaren]. Luka Modric och Samir Nasri är väldigt bra, men när vi pratar om engelska spelare… Ja, Jack Wilshere är inte dålig, men Frank Lampard är på väg ner och Steven Gerrard har varit skadad mycket.”

Barton fortsatte med att såga Barry; ”Såg du matchen mot Tyskland i VM?”, frågade Barton reportern, och fortsatte; ”Om du ser på deras fjärde mål när Özil kom mot Barry, var det som haren och sköldpaddan.”

Men Barton var inte klar med sin sågning av Barry; ”Barry har en väldigt bra agent. Han är även diskret och håller alltid med managern. Han är killen som sitter längst fram och lyssnar på läraren. Jag ligger verkligen inte sömnlös innan jag ska möta honom.”

Vidare analyserade Barton Englands 1-2-förlust mot Frankrike. ”Titta på Jordan Henderson [mot Frankrike]. Han spelade mot M’Vila, Valbuena, Nasri och Gourcuff. Och han hade Gareth Barry vid sin sida. Vad kunde de göra mot de spelarna?”

Trots sina starka åsikter är Barton angelägen om att spela för England; ”Jag är engelsk och jag älskar att spela för mitt land. Kanske har folket i toppen problem med mig. Jag vet inte. Men de problemen jag hade var för fyra år sedan. De borde vara kapabla att förlåta, eller hur?”.

* * *

Liverpool och Sylvain Marveaux är överens om ett kontrakt som innebär att fransmannen anländer på free transfer i sommar (Skysports.com).

Juventus har inlett förhandlingar med Liverpool rörande Alberto Aquilani. Juventus har en köpoption på 16,5 miljoner euro, men är bara beredda att betala 12 miljoner euro. Detta beror delvis på att Aquilani tjänar hela 3,5 miljoner euro om året och Juve vill att han ska acceptera en lönesänkning (Gazzetta dello Sport).

Lazio är den senaste klubben att visa intresse för Erik Lamela (Corriere dello Sport).

Marseille vill signa Barcelonas Seydou Keita (Sport).