Startelvan:Reina, Johnson, Enrique, Skrtel, Agger, Adam, Henderson, Shelvey, Downing, Suarez, Bellamy.

Bänken: Doni, Carroll, Maxi, Coates, Kuyt, Carragher, Kelly.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades vinna med 2-0 efter två tidiga hörnmål av Bellamy och Skrtel.

Ja, Liverpool fick verkligen en fantastisk utdelning under matchinledningen. I den elfte minuten satte Bellamy det första målet och blott fyra minuter senare nickade Skrtel in bollen efter en stenhård hörna av Bellamy, som alltså var inblandad i båda målen.

Defensivt såg det också bra ut, även om man förstås inte ska glömma att Aston Villa saknade både Bent och Agbonlahor, som vanligtvis utgör lagets offensiva spets.

Med en tidig 2-0-ledning behövde Liverpool aldrig oroa sig för det numera vanliga scenariot, det vill säga att man spelar betydligt bättre än motståndaren, men inte får utdelning på sina målchanser. Jag tycker faktiskt att Liverpool spelade bättre i den andra halvleken, som slutade 0-0, men då uteblev målen. Man hade bland annat några obligatoriska ramträffar (Suarez båda gångerna). Defensivt var man starka matchen igenom.

Att åka till Villa Park och vinna med 2-0, utan att göra någon fantastisk prestation, var naturligtvis starkt i sig. Nu väntar nog alla Liverpoolfans bara på den där riktiga islossningen när laget vinner med fyra, fem bollar.

Många var bra i den här matchen. Mittlåset Skrtel-Agger kändes mycket säkert, Suarez utgjorde som vanligt ett hot, men frågan är om inte Bellamy var den allra bästa i den här matchen. Walesaren blir visserligen varnad så fort han sätter sin fot på planen men han är så mycket mer än bara en retsticka.

Startelvans överraskning – Shelvey – såg bekväm ut i sin offensiva mittfältsroll. Han gjorde visserligen ingen fantastisk match, men var klart godkänd, tycker jag. Skulle absolut inte ha någonting emot om han får starta även i nästa match!