[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Är du trött på att givande diskussioner ’försvinner’ när nya inlägg kommer?

I så fall kan du gå in på Totaal Liverpools forum. I tråden ”Realistisk Silly – min utvärdering av truppen inför 2014/2015” kan du diskutera truppen och vilka förändringar du vill se klubben genomföra i sommar.

* * *

På måndagsnatten bekräftade Ashley Cole att han inte blir kvar i Chelsea genom att tweeta:

I am weighing up my options for playing next season with my agent and sadly it does not look like chelsea will be one of them.

Coles utspel har naturligtvis inte gått obemärkt förbi i media. Jamie Redknapp säger till Sky Sports att Cole vore en bra rekrytering för Liverpool.

The Guardian skriver att upp till åtta klubbar är angelägna om att signa Cole, som helst vill ha ett tvåårskontrakt. Monaco och PSG är vill rekrytera vänsterbacken, men hans representanter har heller inte uteslutit en flytt till en PL-klubb. Dessutom kan det finnas intresse från Real Madrid, där han har en beundrare i form av Carlo Ancelotti. Samtidigt bevakar MLS-klubbar situationen.

The Daily Star skriver att Liverpool vill skriva ett tvåårskontrakt med Cole. Tidningen menar att Liverpool är gångbara alternativet i England för Coles del, men de är noga med att tillägga att LFC har hård konkurrens i form av Real Madrid och Monaco.

The Telegraph skriver att Cole har åtta erbjudanden, men att han har uteslutit en flytt till Amerika. Istället överväger veteranen erbjudanden från Premier League och utomlands. Enligt The Telegraph förmodas både Liverpool och Real Madrid ha gett honom kontraktsförslag. Cole har åkt iväg på semester för att tänka över sin framtid.

För några dagar sedan skrev The Liverpool Echo att Liverpool inte är intresserade av Cole. Det är naturligtvis en vanligtvis pålitlig källa, men de har å andra sidan kommit med liknande påståenden rörande spelare som Liverpool sedermera har värvat.

* * *

Redan den 19: december förra året föreslog jag att Liverpool borde signa Cole på free transfer. Om det blir så får framtiden utvisa, men klart är i varje fall att en rekrytering av Cole skulle ge Liverpool större möjligheter att lägga stora pengar på andra positioner.

Cole 2

3 kommentarer
  1. Ska han inte ha en monsterlön så tycker jag att det är ett av de bästa VB-alternativen. Han stängde vår högerkant totalt i matchen mot oss. Tvåårskontrakt där lönen är något högre och sign on är i det här fönstret ändå mycket billigare än något av de andra alternativen. Om man räknar att en spelare av kalibern Cole iaf kostar 70k pund i normala fall i veckan men nu istället kanske går på 100k så är det ändå relativt ekonomiskt. Men att spela i Real lär slå högre och Monaco om han nu tänker leva upp till sitt namn, Cashley!

    • Håller med, om han inte kräver en fantasilön så tycker jag det vore kungligt över 2 år ungefär!

  2. Vi skulle kunna få Cole och Shaqiri för, låt säga, £10-12m och har då säkert minst £40m att lägga på en högklassig mittback och defensiv mittfältare.

    Med högklassig mittback menar jag exempelvis Hummels som spelar i absoluta toppskiktet av Europeisk fotboll, inte någon Caulker som åkt ur PL med sitt Cardiff… Meriter säger mycket, tänker på hur det fick för Moyes i Utd.

    Tycker även summorna som nämns i samband med Lallana är på tok för höga. Vi är inte i något behov av HG spelare i och med vår utmärkta akademi som pumpar talanger, och tanken av att vi skulle kunna få två utav exempelvis Shaqiri, Millner eller Konoplyanka för samma summa gör att, i alla fall jag tycker, vi bör prioritera andra targets istället.

Kommentarer är stängda.