[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Suarez

Arsenal har chockat alla genom att lägga ett bud på £30 miljoner för Liverpools stjärnanfallare Luis Suarez. Ett skämt tänker ni. Men faktum är att både The Times och The Telegraph kör samma story inatt – detta med respekterade journalister som Tony Barrett, Gary Jacobs och Chris Bascombe bakom tangentbordet. Med andra ord är det ett mycket pålitligt rykte som bör tas på fullaste allvar.

Real Madrid förväntades hela tiden vara den klubben som skulle lägga det första budet för Suarez. Men nu har alltså Arsene Wenger (med 8 år utan en trofé) visat tydliga indikationer på att Gunners vill vara med och slåss nästa säsong. Även Chelsea tros ligga i vassen och lura om Suarez signatur.

Trots Arsenals överraskande bud så insisterar Liverpool fortfarande att Uruguay-anfallaren inte är till salu och har därför nekat budet på £30 miljoner. De röda har inga som helst intentioner att sälja till en rival i Premier League, även om nästa bud skulle vara avsevärt mycket större. Det skall dock sägas att det kanske inte är en slump att dagarna sedan Arsenals bud för Suarez, så har Higuains flytt till Arsenal närmat sig.

Det bör också påpekas att Liverpool inte fått någon indikation ifrån Suarez eller hans representanter att han vill flytta till Arsenal, eller någon annan klubb i Premier League.

Uruguayanen är just nu på en längre ledighet och väntas inte återvända till Merseyside förrän i slutet av månaden. Tekniskt sett ska Suarez vara tillbaka i Liverpool för den andra delen av Fjärran Östern-turnén, men klubben är avslappnade över faktumet att det inte är absolut nödvändigt att han deltar – detta då han ändå inte kommer finnas tillgänglig i början av säsongen på grund av avstängningen.

* * *

Jorginho

Förra veckan kom uppgifter ifrån Italien om att Hellas Verona-mittfältaren Jorginho kan vara påväg till Liverpool. Nu hakar The Mirror på uppgifterna och uppger att de röda ser ut att ge Verona-klubben ett bud på £7,5 miljoner för den lovande brassen.

Kommentar: Vet ni fortfarande inte vem Jorginho är? Lugn bara, vi har snackat med en expert som kommer ge er allt det ni behöver veta inom kort.

* * *

Liverpool har accepterat ett bud ifrån Blackburn på £1,5 miljoner för ”the local lad” Jay Spearing. (The Mirror)

Chelsea’s nytillsatte manager José Mourinho överväger att buda för Liverpools långsiktiga target Tiago Ilori. Brendan Rodgers har redan fått två bud nekade av Sporting, som värderar ynglingen runt £8,5 miljoner. (The Mirror)

* * *

AC Milan är överens om kontraktsvillkor med Adem Ljajic, som har ett år kvar på sitt kontrakt med Fiorentina. Klubbarna är dock inte ense om övergångssumman (Corriere dello Sport).

* * *

Liverpool , Arsenal, Everton,Crystal Palace, Man City och West Brom är intresserade av Leeds hypade högerback Sam Byram, vars prislapp ligger på hela £10 miljoner (The Daily Star)

Tottenham är intresserade av Real Madrids talang Jese Rodriguez (The Daily Star).

* * *

Crystal Palace vill signa Carlton Cole, som är free agent för tillfället (The Daily Express).

Sevilla förväntar sig att Manchester City budar på Alvaro Negredo under denna veckan. Kontraktsvillkoren mellan Negredo och City är redan färdigförhandlade (Marca).