Nu börjar vi summera säsongerna.

I the Championship blev detta årets lag:

Målvakten Lee Camp har gjort en lysande säsong för Nottingham Forest. Han har hållit nollan fler än 20 gånger(!) den här säsongen och hoppas gå upp till Premier League med Forest.

Högerbacken Chris Gunter spelar även han för Forest. 20-åringen, med 21 A-landskamper för Wales, gjorde som bekant ett försök i Tottenham för ett par år sedan, men blev utlånad till Forest som sedermera köpte loss honom.

Mittbacken Fabricio Coloccini är väl egentligen överkvalificerad för den här divisionen. Med 33 A-landskamper för Argentina ska man såklart dominera i the Championship, vilket Coloccini också har gjort.

Den andra mittbacken är Swanseas Ashley Williams. Den 25-årige walesaren är även han A-landslagsman och blev faktiskt utnämnd till årets walesiska spelare 2009.

Vänsterbacken Jose Enrique är ytterligare en, enligt min mening, överkvalificerad spelare. 25-åringen har meriter från såväl La Liga som spanska U21-landslaget och har varit en av många Newcastlespelare som har dominerat den här säsongen.

På högermittfältet huserar Graham Dorrans. För två år sedan köpte WBA skotten för £100 000, men nu är hans värde betydligt större. Den målfarliga mittfältaren uppvaktas av många andra klubbar, men mycket tyder på att han blir kvar i WBA, som ju kommer att spela i Premier League nästa säsong.

På innermittfältet hittar vi Cardiffs Peter Whittingham, 25. Den f.d engelska U21-landslagsmannen har även meriter från spel i Aston Villa, men det var först den här säsongen som han exploderade på A-lagsnivå. Många mål och fint spel.

Den andra innermittfältare är Kevin Nolan, som var hela ligans bästa spelare den här säsongen. Den i Liverpool födde Nolan hör naturligtvis hemma i Premier League – och där kommer han att spela kommande säsong.

På vänsterkanten huserar Blackpools Charlie Adam, 24. Skotten, som har meriter från Glasgow Rangers, är en kreativ, målfarlig spelare som har blivit en publikfavorit på hemmaarenan Bloomfield Road.

Den första anfallsplatsen innehas av Andy Carroll. Den engelska U21-landslagsmannen är som bekant en väldigt fysiskt stark anfallare som är oerhört vass i luften. Det blir intressant att se honom i Premier League nästa säsong.

På den andra anfallsplatsen hittar vi flyttfågeln Michael Chopra, som ju är tillbaka i Cardiff efter en utflykt till Sunderland. Under sin karriär har han producerat bra i the Championship, men den här säsongen har varit hans jämnaste någonsin.

2 kommentarer
  1. När de skulle göra årets lag i premier league så var det ingen Liverpool spelare med liten besviken är jag faktiskt tyckte att Insua skulle varit på vänsterbacken åtminstone istället för Evra.

  2. Insúa? Driver du med mig eller? Han är ju sämre än Hjalmar Jonsson…

    Hur har det fått för Paul Anderson och Adam Hammill i år? Två talanger som jag tycker vi släppte helt i onödan.

Kommentarer är stängda.