Kör en uppdatering med många spelare involverade!

* * *

Alberto Aquilanis agent Franco Zavaglia förnekar att Liverpool är nära att värva hans klient.

Jag undrar dock om detta förnekande verkligen är värt någonting. Om Liverpool håller på att göra klart med Aquilani är det klart att man vill att alla ska förneka detta, eftersom Real Madrid skulle få en betydligt bättre förhandlingssits angående Xabi Alonso om det redan var klart att Liverpool har en ersättare på plats.

* * *

För ett tag sedan var Ezequiel Lavezzi ett hett rykte till Liverpool. Egentligen var det hans agent(er) som startade ryktet, som sedan förnekades av både Napoli och Liverpool.

Idag intervjuade Sport.co.uk en av Lavezzis agenter, som med en dåres envishet fortsätter insistera att Liverpool visst la bud på Lavezzi.

En dåre var ordet, och det blir ännu mindre trovärdigt när agenten säger att det var Lavezzi som tackade nej till Liverpool och att Napoli ville sälja honom.

Alla uppgifter från andra källor än Lavezzis agenter tyder på att agenterna drog igång ryktet för att förhandla fram ett nytt (bättre) kontrakt med Napoli.

* * *

Lucio är klar för Inter. Detta meddelar Bayern München via sin officiella hemsida.

31-åringen kommer att skriva på ett treårskontrakt med de italienska mästarna.

Måste säga att det känns skönt att han inte går till Manchester City. Lucio är en spelare som jag faktiskt fruktar en aning.

* * *

Mer Inter. Enligt Sky Sports Italia är det klart att Inter kommer att låna Aliaksandr Hleb av Barcelona.

Vitryssen blir en fin förstärkning för Mourinho & co, som behöver kreativitet på mittfältet.

* * *

En av franska ligans bästa spelare har bytt klubb. Det handlar om Lilles vänstermittfältare Michel Bastos, som har skrivit på ett fyraårskontrakt med Lyon.

Brassen kostade 18 miljoner euro att köpa loss – naturligtvis en mycket hög summa för en spelare som endast har varit bra i Ligue 1.

* * *

Goran Pandev har bett om att Lazio ska sälja honom, berättar klubbens president Claudio Lotito till Teleradiosterio.

Lotito säger dock att han inte har mottagit något erbjudande för Pandev än, då varken Zenit eller Napoli har kommit med konkreta erbjudanden. Just de två klubbarna ryktas ligga närmast till hands för Pandev.

* * *

Yrvädret Ashley Young kan vara på väg att byta klubb.

Enligt Goal.com skulle Young föredra Manchester United framför Chelsea.

Det står ingenting om Liverpool, men förhoppningsvis är det ett ännu attraktivare alternativ än Man Utd!

* * *

Aston Villa har offentliggjort värvningen av Stewart Downing.

24-åringen har skrivit på ett fyrsårskontrakt och kan således definitivt strykas från listan över eventuella nyförvärv till Liverpool.