________________

Liverpool har återupplivat sitt intresse för Luc Castaignos, som fortfarande får lite speltid i Inter. LFC, som var intresserade av holländaren i januaris transferfönster också, är villiga att köpa loss honom i sommar (Voetbal International).

* * *

Liverpool vill värva upp till fem nya spelare i sommarens transferfönster. Nya anfallsalternativ är en prioritet; namn som Roberto Soldado, Fernando Llorente och David Texeira övervägs av Kenny Dalglish, som åter igen kommer att ges mycket att spendera av FSG. En som kan komma att lånas ut för att återfinna formen är Andy Carroll, medan klubben är beredda att sälja både Dirk Kuyt och Daniel Pacheco. Vidare kommer Nathan Eccleston, Jonjo Shelvey, Jon Flanagan samt Raheem Sterling troligtvis att lånas ut, samtidigt som den spanska talangen Suso kan komma att få en plats i A-lagstruppen (Metro).

* * *

Derby vill låna Jack Robinson (The Daily Mail).

Feyenoord hoppas kunna signa Dirk Kuyt, men Hamburg, Fiorentina och Galatasaray är också intresserade (The Daily Mail).

Joe Cole och Alberto Aquilani ser ut att återvända till Liverpool i sommar. Varken Lille eller AC Milan är beredda att köpa loss sina respektive lånespelare (The Daily Mail).

* * *

AC Milans intresse för att köpa loss Alberto Aquilani har svalnat. Mittfältaren har inte samlat ihop de 25 matcherna som innebär att Milan måste köpa loss honom för 6 miljoner euro (The Liverpool Echo).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Jippie, vi länkas med en bänknötare i ett föredetting-klubb som Inter och en Texiera som inte ens är Eredivisies bästa anfallare.

  Vad som skulle få Soldado och Llorente att välja Liverpool i dagsläget framför sina klubbar skulle ju vara intressant att veta. Skulle vara avsaknaden av andra flyttalternativt och betydligt bättre betalt.

  Tjoflöjt!

 2. Om man planerar på att ge Suso en A-lagsplats till nästa säsong varför inte låta honom göra lite inhopp redan nu för att samla på sig mer rutin?

 3. RobinD, bänknötare i en föredettingklubb? En lovande 20-åring som spelar i laget som vann champions league för cirkus 3 år sedan? Tror att vi räknas mer som ”föredetting” än vad Inter gör.

 4. Hampus: vad Inter gjorde för tre år sedan är lika intressant som vad vi gjorde för tre år sedan. Det jag menar är att det bara cementerar det faktum att vi just nu är på dekis..

 5. Inter hade dessutom ett par år i toppen medan Liverpool är 4 eller 5 laget som nått flest semifinaler i CL under 2000-talet. Så om vi är mer föredetting vet jag inte.. Upp till olika glasögon antar jag.

 6. Aqui kommer aldrig stanna, lär gå till Fiorentina som var intresserade förrut och nu tappat Montolivo. Det är min gissning.

 7. Sterling skall fan inte lånas ut, han och Downing skall vara våra yttrar nästa säsong ihop med två nya spelare.

 8. Frågan är om inte Aqui är bland våra och PL sämsta affärer på senare år?

  Ni som snackar om att han ska få en chans osv… aldrig funderat på varför han är ISKALL på marknaden??? Affären var dömd att misslyckas från start, betala hutlöst för en spelare som är långtidsskadad och dessutom hur många italienare trivs i England???

  • Salmon: Ja, alla som tycker att Aquilani är så himla bra (grundat på vadå?) bör ta sig en funderare över varför Liverpool inte är villiga att satsa på honom och framförallt varför de italienska klubbarna knappt verkar vara beredda att lägga en spottstyver på honom.

   Kingpin: Aquilanis insatser varierade ju mycket i Liverpooltröjan. Han var bra i vissa matcher, som exempelvis Pompey hemma, men då låg de å andra sidan toksist, var konkursmässiga och hade sålt av halva truppen. Jag tror nog att han hade fått mer speltid av Milan om han hade varit riktigt bra där, och att de inte hade tvekat att köpa loss honom för 6 miljoner euro om så hade varit fallet. 6 miljoner euro är trots allt en väldigt liten summa för en spelare i sin bästa ålder, åtminstone när vi snackar spelare i klubbar som Liverpool och Milan…

 9. Håller med dig Salmon att vi betalade enormt mycket pengar för en spelare som var extremt skadebenägen.
  Men de gånger han fick chansen i PL var han en av de bättre i laget och de gånger han spelat i Milan har han varit riktigt bra. Så låt oss inte döma honom som en av de sämsta affärerna i PL på senare år innan han fått chansen ordentligt.
  Men skulle det vara så att man gör sig av med honom utan att ge honom chansen, då kan jag hålla med om att det var en extremt onödig och dålig affär!

 10. Faktum kvarstår att även om Aquilani inte har lyckats och har varit skadebenägen så har han något som våra nuvarande mittfältare inte har:
  Kreativitet, riktigt bra spelförståelse och passningsspel på offensiv planhalva. Jag tycker han ska få chancen oavsett tidigare historia.