Enligt News of the World är investmentbolaget the Rhone Group nära att köpa 40% av Liverpool för £100 miljoner.

Miljardärerna Robert Agostinelli och Steven Langman är bolagets huvudfinansiärer. Om affären går igenom kommer de att hjälpa till med att sanera klubbens ekonomi.

Dels skulle skulden [en stor del eller rent av hela] till Royal Bank of Scotland kunna betalas tillbaka, dels skulle investeringen ge klubben möjlighet att börja det efterlängtade arenabygget som förväntas gå på £350 miljoner.

Dessutom skriver News of the World att ”There would also be considerable investment in the transfer market”, men tillägger att Rafa Benitez troligtvis inte kommer att bli mannen som får spendera pengarna.

Det finns även intresse från Indien, Saudiarabien och Kuwait, men the Rhone Group betraktas som det bästa alternativet.

The Rhone Groups bas finns i New York, och de beskriver sig själva som ”one of the world’s leading mid-market private equity firms.”

Agostinelli och Langman startade the Rhone Group för 14 år sedan.

* * *

The Times
version av the Rhone Groups intresse är dock en helt annan.

En källa till The Times säger att Liverpools ägare inte är i närheten av att slutföra en affär av en stor andel av klubben.

Tidningen menar ägarna har anlitat Rothschild för att aktivt leta efter nya investerare. Man ska ha varit i kontakt med åtskilliga potentiella investerare – och minst en till USA-baserad grupp utöver the Rhone Group.

Vidare menar The Times att ingen affär kommer att genomföras innan det är helt klart om Liverpool kommer att kvalificera sig till nästa säsongs Champions League.

Om Liverpool kvalificerar sig skulle det hjälpa ägarna att behålla majoriteten av klubben, men utan CL-spel skulle de kunna bli tvungna att sälja hela klubben.

3 kommentarer
  • Jag tror inte att någon försäljning kommer att ske innan det är klart hur det blir med CL-nästa säsong.

   Ireland-ryktet kan säkert stämma. Liverpool behöver ju fler home grown players och han är en av få såna som skulle kunna komma in och prestera bra.

   Jasså, intressant med Cofie. Undrar varför han inte gick till Liverpool för några år sedan, om han nu ville det…

 1. Det bär emot att säga det men om en CL-plats är priset för att bli kvitt de nuvarande ägarna, så är frågan om det inte är värt det. För Liverpool behöver nya ägare som är villiga att satsa. Nu är förstås dom inte det enda problemet, men klubben behöver ägare som är villiga att satsa. Sedan har dom genom sitt agerande gjort sig omöjliga i Liverpool.

  När det gäller Benitez så är jag kanske inte lika säker, visserligen har även han ett ansvar. Men jag skulle vilja se hur det skulle gå om han fick de resurser som krävs. Sedan vill jag att han skall få fortsätta sitt arbete i att förbättra klubben. Men som sagt han har gjort misstag och jag vet inte vilket stöd han har bland spelarna. För det är det avgörande för om han kan vara kvar eller inte. Vet du något om detta?

Kommentarer är stängda.