______________________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Oscar från Internacional till Chelsea.

* * *

Lite från twitter…

Gaston Ramirez agent hävdar att han befinner sig i London för att förhandla med en PL-klubb. Ingen specifik klubb anges.

Vidare ska Liverpool ha satt en prislapp på Stewart Downing. Den ligger på £10 miljoner. West Ham och Aston Villa är intresserade.

* * *

Liverpool ser ut att signa målvakten Dorus de Vries för £750 000. Alexander Doni och Brad Jones förväntas lämna klubben i sommar (The Daily Mail).

Kommentar: Enligt de rykten som jag har hört tidigare tjänar Doni £60-80 000/veckan, medan Jones ligger på £40-60 000/veckan. Det förklarar varför man vill göra sig av med de och rekrytera en betydligt billigare pjäs.

* * *

Liverpool kommer att signa Joe Allen för £15 miljoner. Övergången kommer att slutföras efter OS (The Daily Mail).

Kommentar: Jag anser att Allen är värd £15 miljoner, men hade hoppats på att klubben skulle lyckas förhandla fram en lägre övergångssumma.

* * *

Manchester Citys scouter Rob Newman och David Fernandez verkar flytta till Liverpool, som redan har hämtat in flertalet scouter från City – och nu blir det alltså fler (The Daily Mail).

Kommentar: Fernandez scoutade på den Iberiska halvön åt Manchester City. Ytterligare intressanta rekryteringar av Liverpool på scoutingfronten.