Stormålvakten kostar €70 miljoner enligt brasilianska medier.

Idag uppger UOL Esporte att Liverpool träffade Alisson Beckers representanter under lördagen. Liverpool ska ha blivit informerade om att Alissons prislapp ligger på €70 miljoner. Om Alisson byter klubb för den summan kommer han att bli världens dyraste målvakt genom tiderna.

Alissons representanter klargjorde också att målvakten inte vill bli indragen i en långvarig transfersaga. Tvärtom, om han rör på sig i sommar vill han göra klart med en ny klubb innan VM.

I vanlig ordning nämns även Real Madrid i sammanhanget. Spanjorerna är som bekant också ute efter Alisson – men de förefaller ha tuff konkurrens av Liverpool.

https://twitter.com/alves_marcus/status/1003545405513195521

3 kommentarer
 1. Om priset stämmer så förstår jag inte varför man inte bara betalar Oblaks utköpsklausul. Visst, Alisson kanske passar lite bättre in i laget då han är bättre med fötterna (dock va han så långt ifrån imponerande i den kategorin i söndags som man kan komma) så är ändå Oblak en bättre målvakt.

  Helt ärligt så skulle jag köra på med Karius istället. Alisson är långt ifrån ett säkert kort och Oblak är jävligt dyr. Vi ska komma ihåg att Alisson har två hela säsonger som förstamålvakt(som en 25 åring) varav en kom i Brasilien var t.o.m. jag(1.68m lång om jag sträcker på mig) skulle vara en av ligans bästa målvakter av det man sett på Viaplay. Och han hade inte direkt stort motstånd under en säsong på bänken i Brasilien när en 41årig Dida ”briljerade” mellan stolparna långt efter sitt bäst-före datum.
  Men om nu Klopp har helt bestämt sig för en ny målvakt så skulle jag gå 100% in för Oblak.

  • Kvalitet kostar som oftast alltid. Sen har Klopp ett bra ”record” att visa hur han har utvecklat spelare.
   Dock så har ju inte våra målvakter utvecklats alls som många utespelare. Om det beror på Klopp, målvaktstränare, eller att målvakterna inte håller eller kan nå högre nivåer vet jag inte, kanske en kombination.

   Se vad VVD har betytt sen han kom in. Hade han kommit i somras hade vi förmodligen slutat 2:a.
   Inte minst se vad DDG har betytt för United, vad hade de gjort utan honom? Även Ederson har förstärkt City.

   Vi får inte känna oss nöjda och tycka det vi har är bra nog, ska vi bli en stormakt och börja vinna igen så måste vi ha en världsmålvakt.
   Vi måste också bort från tänket ”men vem ska han peta då?” om utespelare — vi kunde slänga in en ringrostig Lallana i finalen. Real slängde in Bale. Vi måste ha kvalitet rakt igenom plus djupet i truppen.

   Föredrar också Oblak före Alisson men hade inte blivit direkt missnöjd med Alisson (eller Donnarumma) heller.

 2. Off-topic men ändå inte. Det är nu bekräftat att Karius fick en hjärnskakning i samband med Ramos armbåge i huvudet i den 49:e min.

  Det kan ju förklara hans prestation en hel del.

Kommentarer är stängda.