Enligt The Daily Mail ser Charlie Adams kontraktsbråk med Blackpool ut att ta ett slut den här veckan. Tidningen hävdar att Adam ser ut att vinna målet, som innebär att Blackpool blir skyldiga honom £25 000 i kompensation.

Den uteblivna kompensationen handlar om pengar klubben blev skyldig skotten i samband med uppflyttningen till Premier League. Om Adam vinner målet hotar det hans kontrakts giltighet, och i så fall blir han klubblös med omedelbar verkan.

The Daily Mail menar att Adam hade lämnat Blackpool oavsett vilket, eftersom många andra PL-klubbar är ute efter hans tjänster, men det kan alltså ske ännu tidigare än i januari.

Den vänsterfotade mittfältaren har gjort stor succé i Blackpool den här säsongen, och även etablerat sig i Skottlands landslag. Adam behärskar flera olika roller på innermittfältet; antingen som i en offensiv roll, eller som defensiv spelfördelare. Han användes i den sistnämnda rollen i gårdagens landskamp mot Färöarna och fick mycket beröm för sin insats.

Personligen ser jag honom som en bättre version av Gareth Barry, trots att engelsmannen har ett överlägset CV gentemot Adam.

* * *

Charles Itandje är kvar i Liverpool. Han spelar visserligen ingenting – inte ens i reservlaget – men han tränar med LFC och mottar förstås lön av klubben.

Trots att målvaktens form bör vara minst sagt tveksam har Kamerun värvat honom till sitt landslag, rapporterar Reuters.

FIFA har godkänt Itandje som landslagsspelare för Kamerun. 28-åringen har spelat en U21-landskamp för Frankrike.

Kanske kan detta göra att Itandje äntligen lämnar Liverpool en gång för alla i januari?