Trots att Liverpool saknade Gerrard, Torres och Carragher lyckades man vinna med 3-0 mot Aston Villa.

* * *

Jag tycker att Liverpool gjorde en bra match, men kanske inte lika bra som resultatet föreslår. Tycker snarare att Aston Villa vek ner sig rejält; de saknade verkligen Ashley Young och innermittfältarna som var borta. De bjöd verkligen inte upp till dans.

Lucas Leiva och Raul Meireles dominerade stort på det centrala mittfältet. De spelade mycket bra, samtidigt som Stephen Ireland inte verkade ha någon lust att göra sin tröja svettig. Jag tror att Ireland kommer att ryka i januari, därför att han verkar inte vara redo att ge järnet och det är det minsta man kan kräva av en högavlönad PL-spelare.

Det spännande anfallsparet bestående av Ryan Babel och David N’Gog erbjöd mycket rörelse och många löpningar. Det gav resultat i både mål- och assistväg. Kul att se Babel imponera i en anfallsroll, som han ju inte har testats i särskilt många gånger under sin tid i Liverpool.

Min känsla var att Liverpool ”dödade” den här matchen ganska snabbt. Aston Villa kändes mentalt besegrade efter 2-0-målet. De var inte med i matchen.

En bit in i andra halvlek höll bortalaget på att få kontakt, men Pepe Reina gjorde en gedigen räddning på Gabriel Agbonlahors avslut. Några sekvenser därefter regisserade Reina en snabb spelvändning där N’Gog och Maxi Rodriguez samspelade bra, och den sistnämnde stod för ett utmärkt avslut, 3-0.

Just Maxi fortsätter att spela bra. Argentinaren var som bekant pigg även mot Spurs, och han fortsätter att prestera. Han har ett smart rörelsemönster, slår sällan bort en passning och utgör ett hot. Precis så som man hoppades att Maxi skulle spela när han signades från Atletico Madrid. Kanske behövde han en ovanligt lång anpassningsperiod till PL-spelet?

Jag vill även ge Glen Johnson credit, då han tillförde mycket offensivt mot Aston Villa. I början av säsongen hade Liverpool för få spelare med i anfallen och Johnsons offensiva närvaro är således ett efterlängtat tillskott. Alla vet ju att han har så mycket spel i sig när han väl tajmar sina löpningar rätt.

Noterbart är att Milan Jovanovic är fast i frysboxen. Kommer han fortfarande att vara en LFC-spelare i februari? Jag tvekar.

7 kommentarer
 1. Laget är helt ärligt bättre utan Torres. Torres visar på planen att han inte är en seriöst spelare. Utan istället ska finta tappa boll och chansa på att få en frispark eller straff med sig.

 2. En riktigt riktigt bra match. Jag är imponerad över Lucas och Meireles måste jag säga. Det syns att Meireles börjar komma in i tempot allt mer och hans passningspel är ju stundtals utsökt!

  Sen så hoppas jag att Hodgson åker till ett visst sjukhus och signar en kille som heter Leo Torres! Det jag hört hittills ifrån mina kontakter är att han är en blanding av Leo Messi och Fernando Torres…KÖP!

  God natt vänner!

  • Låter bra. Jag missade faktiskt matchen pga en annan angelägenhet men ska se den imorgon och skriva en matchrapport utifrån det.

 3. Håller med dig Daniel, Torres ser ut att vara så jävla uttråkad. Synd tycker jag, men Roy lär väll knappast bänka honom, så det är bara att hoppas att han börjar prestera!

 4. Ärligt talat så har jag förståelse varför Torres har sett uttråkad ut. Vi har ju spelat för jävla tråkigt/dumt rent ut sagt när vi tjongat långbollar på Torres som i 9 gånger av 10 blir sparkad i baksidan av hälsenorna/nerbrottad/knockad. Vem skulle inte bli uttråkad av att varje match bli ständigt nedsparkad egentligen?

  Torres är ju ingen target överhuvudtaget och hans uppgift är ju att vara farlig i djupled och springa förbi sin back. Det är därför det är så viktigt att få in en Dzeko-typ i laget som gör den uppgiften istället för Ngog.

  Sen så kan det ju vara privata skäl också. En ny unge på g med allt vad det innebär. Så jag tycker inte att det är så märkligt.

 5. Tråkigt att inte Konchesky nämns som enligt mig var riktigt bra i matchen mot Villa.
  Han gjorde minimalt med mistag och imponerade väldigt på mig iaf.

 6. Tycker att liverpool spelade riktigt, riktigt inspirerat.
  Dock så måste jag skicka en känga till Kuyt(som inte imponerat alls på mig denna säsong, vad har hänt med honom?). Han slog bort boll på boll, hade en passningsprocent på låga 50.
  Det är verkligen inte okej för en spelare av hans kaliber, någon som har någon bakgrund om varför han inte levererar? Personliga problem eller dylikt?

  Annars, riktigt imponerande. Meireles och Lucas (som nu börjar förvandlingen från att vara hatobjekt till nyckelspelare) dominerade som TS sade, Babel och N’gog presterade riktigt fina instatser. N’gog är faktiskt bra mycket snabbare än man först tror.

  Och självfallet, Kung Kyriagkos, vilken riktigt grekisk krigare. Kan man oälska denna ståtliga gestalt?

  Vänligen
  Grivans

Kommentarer är stängda.