Igårkväll spelade Liverpool sin första träningsmatch under denna försäsong. Tycker faktiskt att det var en ovanligt trevlig första träningsmatch.

Motståndarna St. Gallen hade av naturligt skäl betydligt bättre dagsform, då deras liga inleddes för en knappt vecka sedan.

Liverpool mönstrade två olika lag…

… Första halvlek: Cavalieri, Degen-Carragher-San Jose-Insua, El Zhar-Spearing-Gerrard-Babel, Nemeth-Voronin.

Kommentar: En skaplig första halvlek där St. Gallen hade de klart hetaste målchanserna, men de gjorde smått osannolika missar. Gerrard och framförallt Voronin blixtade till med enstaka aktioner av hög klass. I övrigt tycker jag att Jay Spearing var bäst i LFC.

… Andra halvlek: Martin, Darby-Kelly-Skrtel-Johnson, Kuyt-Plessis-Lucas-Benayoun, Pacheco-N’Gog.

Kommentar: Betydligt bättre halvlek av Liverpool, vilket mycket berodde på att Johnson och Benayoun var pigga på vänsterkanten. Pacheco visade prov på snabba fötter och härlig teknik, men såg lite orutinerad ut. Med tio minuter kvar kom Gulacsi in istället för Martin, och Ayala istället för Kelly. De hann aldrig ställas på några direkta prov.

Sammanfattning av matchen: St. Gallen var klart bäst i första halvlek, Liverpool var det bättre laget i den andra. Johnson gjorde en pigg debut och var en av lagets absolut bästa spelare i matchen. Av de unga reservlagsspelarna var Spearing företagsam och Kelly stabil.  Glöm heller inte att detta var en svår motståndare som besegrade Basel i en ligamatch förra helgen. Stämningen var bra och arenan kokade stundtals – kul!