Liverpool tog en underbar 1-0-seger mot bortaplan mot WBA!

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Lucas, Milner, Can, Wijnaldum, Coutinho(90), Firmino, Origi(82).

Liverpools bänk:  Karius, Moreno(90), Grujic, Sturridge(82), Alexander-Arnold, Woodburn, Gomez.

WBA:s startelva: Foster, McAuley, Dawson, Evans, Brunt, Fletcher, Yacob(64), Chadli(61), Livermore, Philips, Robson-Kanu(64)

WBA:s bänk: Morrison(61), Rondon(64), McLean(64), Wilson, Myhill, Field.

* * *

Matchfakta:

WBA – LFC 0-1 (0-1, 0-0)
0-1: Roberto Firmino 45′

Skott på mål: 2 – 2
Bollinnehav: 36,4% – 63,6%
Passningsprocent: 67,9% – 81,8%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 57,3% – 65,3%
Vunna luftdueller: 48,9% – 51,1%
Offsides: 6 – 2
Hörnor: 4 – 4
Gula kort: 3 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Mignolet – Riktigt bra insats. Matchavgörande räddning på Philips avslut. Agerade med pondus.

Clyne – Helt okej. Syntes att Klopp hade gett honom en ganska hög utgångsposition.

Lovren – Slog några märkliga felpassningar men var stark i luftrummet.

Matip – Som vanligt lugn och fin a la Sami.

Lucas – Drog föga överraskande på sig varning och frisparkar, men låg oftast rätt i position.

Milner – Aktiv i båda riktningarna. Kunde blivit målskytt.

Can – Gjorde det mesta rätt både med och utan boll. Planens bästa spelare.

Wijnaldum – Gjorde sitt jobb i det tysta.

Coutinho(90) – Visade sin skicklighet utan att på något sätt dominera, kan bättre.

Firmino – Gjorde mycket bra i spelet utan boll. Dessutom målskytt och kunde ha gjort fler.

Origi(82) – Ny fin spelmässig insats. Imponerar som bollmottagare.

Inhoppare:
Sturridge(82) – Inte involverad i spelet.

Moreno(90) – Lyckades missa målet i en situation där han hade öppet mål och även kunde passat till medspelare. Hade blivit stor syndabock om WBA hade kvitterat i slutminuten.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:


http://twitter.com/vilsonb_/status/853628775409618946

8 kommentarer
 1. Moreno…. Sälj, skänk, betala för att bli av med han, han har ingenting att göra i våran tröja när han INTE sätter passen till Firmino i slutet, massivt tjänstefel!

  • Spelar roll, gjorde ju ingen skillnad överhuvudtaget i slutändan, sen va de ju han som skapade läget på egen hand, utan honom hade inte ens situationen uppstått. Sen gissar jag att Gini ska ta samma väg som Moreno då han slarvar bort ett öppet mål också genom att hålla i bollen för länge och sen slå den rakt till WBAs backar. Onödigt att skita ner sig för något som inte gjorde någon skillnad. Va glad över segern istället för att haka upp dig på en situation. Hjälper med blodtrycket om inget annat 😉

   Sen ska Moreno knappast skänkas bort med tanke på att flera av dom större La Liga lagen är intresserade av honom. Kan få en hel del för honom i sommar.

  • Håller inte med på någon punkt förutom den sista där ”La liga” visar intresse.

   I det läget med en fri medspelare spelar det ingen roll om du är Ronaldo eller Messi, bollen ska passas så matchen punkteras/dödas, visst går det skratta och klappa Moreno på ryggen efter matchen vilket Klopp gjorde men hade det skitit sig kan jag slå vad om att du, bland flera hade gnällt som ett barn utan godis på en lördag och svurit över samma sak att Moreno INTE passade, sant eller fel?

   Klart 3p är tacksamt mottagna men man gör inte så, det finns inte på kartan.

  • Sen kan man vända på frågan, vem hade gnällt om han satt den?

  • Nej, fortfarande fel tänk.
   Bollen skall spelas i 11 av 10 lägen för att punktera matchen så det resonemanget hör inte hemma heller.

   Vi har varit och är fortfarande dåliga på att döda matcher, nu när serien drar ihop sig är det ännu viktigare att ta rätt beslut och detta var så långt ifrån rätt det gör att komma.

  • Du kanske missade att Moreno va ju också fri och hade ett öppet mål. Det fanns like mycket anledning till att passa som skjuta själv. Hade Suarez passat där? Hade Sturridge? Svaret är ett stort fett nej. Dom hade skjutit själv 100 gånger av 10.

   Och nä, jag hade inte gnällt som ett barn om det hade skitit sig för att Moreno inte passade. Jag hade varit förbannad att han missade. Hade inte klandrat honom för att han försökte eller att han inte passade. 9 av 10 PL spelare hade gjort exakt samma sak. 10 av 10 hade gjort samma sak om dom precis blivit inbytta och har fått sitta på bänken i en hel säsong.

   Sen har jag personligen inget emot att Liverpool inte dödar matcher sålänge som dom vinner. Ser hellre en match som är tight hela vägen än att se en match var Liverpool smäller in 3-4 mål dom första 20min. Dom 20 är man i full extas men resterande 70min blir väldigt tråkiga.
   Tycker inte dom matcherna vart Liverpool har resultatmässigt totalt kört över lag är så roliga att kolla på. Det finns ingen spänning i det och man kollar endast för att det är Liverpool.

  • Nu handlar det som sagt inte om andra PL spelare vare sig vi pratar om PL, La Liga eller vilken gärdsgårdstabell det än finns.

   Det handlar om att döda matcher, ta/säkra 3p.
   Sen har vi haft stora/mindre ledningar i tidigare (många) matcher där vi förlorat då vi inte klarar av att just döda/punktera matchen med mål eller för den delen försvarat oss som en påse nötter i slutet av matchen dör ett avgörande mål fått motståndarna att helt enkelt ge upp.

   Om du hellre sitter på nålar under 90 minuter så varsågod men jag kan tänka mig att jag talar för resterande 99.99% att vi hellre ser laget göra fler mål än vad som behövs oavsett försvarslinje och jag är övertygad om att Klopp med ledning tänker samma sak.

   Vill man se underhållande matcher i form av nagelbitare är det en sak, jag vill däremot att LFC ska klara av att bemästra fotbollens alla punkter för när vi väl kniper en CL plats finns det inte utrymme för enskilda dumma beslut som ”kan” resultera i oavgjort eller till och med förlust.

   Kan man döda matchen så ska man döda matchen, oavsett om man är Suarez, Messi, Zlatan eller vilken stor eller liten spelare med boll och en lagkamrat fri, bollen ska spelas.

   Sen skapar Moreno läget själv, och han hade kunnat göra det mycket bättre genom att just spela bollen vidare men med tanke på träsmaken i arslet, pga allt bänkande under säsongen (och det finns en orsak till att han sitter på bänken) hade han kanske förslappade muskler (vilket är helt orellevant) som strejkade och därav missade, en pass hade visat sig vara bättre 🙂

   Du har din åsikt, jag har min, min åsikt är att han har hjärta men total avsaknad av finkänslighet i skon och att han skulle tagit ett annat beslut

 2. Vem av oss var det som sa att vi skulle få noll poäng från bortamatcherna mot Stoke och West Brom? ^^

Kommentarer är stängda.