Liverpool åker till the Hawthornes för att försöka bryta Pulis-förbannelsen och ta ytterligare kliv mot nästa säsongs Champions League.

***

Liverpool har aldrig vunnit på bortaplan mot ett lag coachat av Tony Pulis i Premier League. Åtta ligamatcher mot den Walesiske managern på resande fot har resulterat i tre förluster och fem oavgjorda tillställningar. I morgon söker Liverpool bryta förbannelsen och förhoppningsvis vinna ett par poäng på Manchester United, som spelar mot serieledande Chelsea.

***

West Bromwich är ett lag Liverpool haft svårt för på senare år, speciellt på bortaplan. Den senaste segern på the Hawthorns kom hösten 2012, då i ligacupen. Och för att hitta den senaste viktorian i Premier League får vi backa ytterligare ett år till.

Ur ett längre perspektiv ser Liverpools prestationer på morgondagens arena betydligt bättre ut. Nio vinster på de 14 senaste, med 30-9 i målskillnad, måste ses som ett fint facit.

***

The Baggies har efter vinsten mot Arsenal 18:e mars tagit en poäng på tre matcher i Premier League. På Old Trafford kryssade man i ett mållöst möte, men följde upp med förluster mot Watford och Southampton.

Ligaåttan har inte hittat målet sedan matchen mot Arsenal. Samma problem har inte LFC, som gjort mål i åtta raka matcher. Faktum är att Liverpool både gjort och släppt in mål i de sju senaste omgångarna. Trots uteblivna defensiva nollor har poängen trillat in. Två frustrerande kryss och fyra segrar är facit på de sex senaste matcherna.

***

WBA gör en stor del av sina mål på fasta situationer. 17 av 39 ligamål innevarande säsong har just kommit från liggande boll. Craig Dawson och Gareth McAuley får ses som de främsta hoten i luften, då de resliga backarna har åtta ligamål emellan sig på fasta situationer denna säsong.

Detta har också varit ett av Liverpools stora bekymmer mot lag coachade av Tony Pulis. Sex av 16 mål från Pulis lag mot Liverpool har kommit på hörnor.

***

Tidigare under säsongen vann Liverpool mötet mellan lagen på Anfield. 2–1 blev resultatet i oktober efter att Saido Mané och Philippe Coutinho nätat i 20:e respektive 35:e minuten för LFC. Gareth McAuley gjorde bortalagets reducering med tio minuter kvar. Självklart på en hörna.

***

Hemmalagets skadesituation ser riktigt ljus ut. Viktige Matt Phillips gjorde nyligen comeback efter en längre tids frånvaro och lämnade då sjukstugan helt tom.

Värre är det som bekant för Liverpool. Daniel Sturridge hoppade in senast och väntas vara redo för fler minuter. Annars är det inga nyheter på skadefronten. Roberto Firmino tränade vid sidan av laget under fredagen, men sägs vara redo för spel. Skadelistan består fortfarande av Jordan Henderson, Saido Mané, Danny Ings, Adam Lallana och Oviemuno Ejaria.

Trots den långa skadelistan kan Klopp, i min mening, mönstra en betydligt starkare elva än när lagen ställdes mot varandra på the Hawthorns föregående säsong. Eller vad säger ni om denna uppställning? Klopp mönstrade i maj 2016 följande lag borta mot WBA: Adam Bogdan – Bradley Smith – Lucas Leiva – Martin Skrtel – John Flanagan – Kevin Stewart – Cameron Brannagan – Joe Allen – Sheyi Ojo – Jordon Ibe – Christian Benteke.

***

Philippe Coutinho har målat i tre raka matcher. Brassen kan imorgon, för första gången i karriären, näta fyra matcher i rad.

***

Spela på matchen hos Coolbet WBA 4.10 – Oavgjort 3.70 – Liverpool 1.96

***

Söndag, 16 april
14.30
Viasat Sport Premium/Viaplay

***

2 kommentarer
  1. Jag hade hävdat att Liverpool snarare tagit ett steg i sidled än frammåt denna säsong men att bedömma på lahuppställningen som presenterades där så har vi nog tagit både ett och kanske två kliv frammåt 🙂

  2. Tror på islossning idag, stor sådan, Origi i form, Kotten och Firren är heta, hela laget är på tå och med tanke på att United förlorar idag så borde det ge ännu mer bränsle (jag räknar med att CFC kör över United).

    Sen en fråga:
    Jag är inte helt bakom flötet när det kommer till fotboll, dock så står jag faktiskt frågande varför vi inte spelar 5-3-2 med ytterbackar som löper längs korridoren?

    4-3-3 med anfallande ytterbackar är väl i samma sak mer eller mindre likadant men med det största negativa att vi tappar 1 eller 2 försvarare?

    Med tanke på att vi har dåligt med anfallare är väl ett 5-3-2 system bättre och på plussidan så ”borde” vi kunna täppa till bättre bakåt eller tänker jag helt fel?

Kommentarer är stängda.