Startelvan: Jones(46), Spearing(46), Wisdom, Coates(46), Flanagan(46), Henderson(46), Allen(46), Alberto(46), Downing(46), Ibe(46), Aspas(46).

Bänken: Mignolet(46), Enrique(46), Toure(46), Gerrard(46), Coutinho(46), Assaidi(46), Lucas(46), Borini(46), Sterling(46), Kelly(46).

1-3: Martin Kelly 55′
1-4: Sterling 91′

* * *

Matchreferat:

Liverpool fortsätter att vinna träningsmatchen. Den här gången besegrade man Vålerengen enkelt med 4-1 efter att i stort sett ha mönstrat två lag; ett i vardera halvlek.

I den första halvleken gav man många ’squadplayers’ chansen. Henderson var lagkapten. Många spelare, framförallt Ibe och Aspas, såg väldigt pigga ut och skapade oro i hemmaförsvaret. Det var Alberto som med en snygg volley spräckte målnollan genom att göra matchens första mål i den 31:a minuten.

Vålerengens attacker var… väldigt få. De lyckades ändå, helt orättvist sett till matchbilden, kvittera i den 36:e minuten. Norrbaggarnas Giancarlo Gonzalez blev den första spelaren att göra mål på Liverpool under den här försäsongen. Det var ett hörnmål, där Gonzalez avslutade kraftfullt.

Innan halvleken var färdigspelad gjorde Aspas – synnerligen rättvist och välförtjänt – Liverpools andra mål i matchen. Aspas var otroligt löpvillig och kom till mängder av målchanser i matchen, men missade väldigt mycket. Skönt att han fick göra ett mål!

I den andra halvleken mönstrade Liverpool ett betydligt starkare lag – och det märktes. Touré kom in och bossade i backlinjen, medan Gerrard tog hand om mittfältet, och Coutinho skapade många målchanser med sin sprudlande kreativitet och finfina teknik.

Kelly gjorde 1-3 på hörna och Sterling satte 1-4 på övertid. Assaidi och Coutinho spelade snyggt fram till Sterling… Överlag spelade Liverpool väldigt bra i den här matchen. Siffrorna var absolut i underkant och Vålerengens målvakter (de använde flera i matchen) ska ha credit för flertalet bra parader och andra typer av räddningar.

coutinho

Pigge:

* * * Philippe Coutinho – Sprang åttor runt de stackars Vålerengen-spelarna. Vår favoritbrasse fortsätter att dominera vart han än kommer och jag ser väldigt mycket fram emot vad han kan bidra med nästa säsong.

* * Iago Aspas – Missade väldigt många chanser, men förtjänar ändå beröm då han skapade väldigt många chanser genom fina och framförallt smarta löpningar. Fick i matchens sista minut äntligen göra sitt mål efter en, just det, smart löpning. En av LFC’s bästa spelare under hela försäsongen?

* Luis Alberto – Gör ett oerhört fint mål som osade (Gerrard)klass. I övrigt stod den unge spanjoren för väldigt fint passningsspel, men hans främsta egenskap måste vara hans split vision. Tankarna går till Xabi Alonso, även fast han har en lång bit kvar tills han når den nivån.

Iskalle:

Intensiteten i andra halvlek. Om vi jämför första halvlek med den andra så var den andra ett riktigt sömnpiller. Lågt tempo, låg intensitet, slarvigt och lite nonchalant spel. Brendan Rodgers fick ett mycket bättre kvitto av spelarna i första halvlek, men samtidigt så hade de spelarna mer att bevisa.