Liverpool missade chansen att rycka i jakten på fjärdeplatsen och åkte på en blytung torsk mot jumbon.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Karius, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Can, Wijnaldum(73), Salah, Oxlade-Chamberlain(68), Mane, Firmino

Liverpools bänk: Mignolet, Milner, Klavan, Lallana(68), Ings(73), Solanke, Alexander-Arnold

Swanseas startelva: Fabianski, Naughton, Van der Hoorn, Fernandez, Mawson, Olsson, Ki Sung-Yeung, Fer, Clucas, Dyer(64), Ayew(79)

Swanseas bänk: Nordfeldt, Bartley, Roque Mesa, Carroll(64), Narsingh, McBurnie, Bony(79)

* * *

Matchfakta:

Swansea – Liverpool 1-0 (1-0, 0-0)

1-0: Mawson 41′

Skott på mål: 2 – 4
Bollinnehav: 28,2% – 71,8%
Passningsprocent: 68,8% – 87,4%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 50% – 76,8%
Vunna luftdueller: 48,6% – 51,4%
Offsides: 1 – 1
Hörnor: 3 – 9
Gula kort: 0 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Fick rädda en boll för en gång skull. Var utöver baklängesmålet, som han var chanslös på, en ren åskådare.

Gomez – Många dåliga förstatouch och inte riktigt den offensiva kraft som behövdes för att bryta ned handbollsförsvaret.

Matip – Istället för att försvara fick han gå upp och skjuta långskott. Det gick mindre bra.

Van Dijk – Stabil. Däremot ska man inte sticka under stolen att han gav bort hörnan som Swansea gjorde mål på. Nickade dessutom ner bollen till Mawson som gjorde matchens enda mål. Avgörande för matchens utgång.

Robertson – Hetaste spelaren i anfallsväg. Sista passen höll inte tillräckligt hög klass.

Can – Fick bära kaptensbindeln vilket såg ut att lägga några ton extra på hans axlar. Trögt tempo i passningsspelet och många enkla bolltapp tyvärr.

Wijnaldum(73) – Anonym på alla sätt. En typisk insats för Wijnaldum.

Salah – Fick några chanser men tog felbeslut efter felbeslut i avslutslägena. Ingen vidare match och mycket små ytor i djupled att sticka in i. Passade honom inte särskilt bra.

Oxlade-Chamberlain(68) – Försökte bryta igenom men kom aldrig riktigt loss. Logiskt utbytt.

Mane – Försökte, försökte och försökte. Kunde och borde kanske gett Liverpool kvitteringen precis innan halvtid och då hade matchen kanske slutat annorlunda.

Firmino – Frustrerad. Slet och rev med mittbackarna i Swansea. Vill nog helst bara glömma den här matchen och se fram emot nästa.

Inhoppare:

Lallana(68) – Ville ha mycket boll och fick mycket boll. Kunde inte lösa upp några knutar och jagar fortsatt formen.

Ings(73) – Visade kämparvilja.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

24 kommentarer
 1. Där kom baksmällan iaf. Allt tyckande om att vi inte skulle behöva Coutinho, här har vi exemplet på att han inte var så oviktig trots allt.

  • Halvtid nu, Liverpool leder antalet målchanser med vadå, 3-1? 4-1? 5-1? Att Swansea leder beror ju på att de har satt sin enda chans och att Liverpoolspelarna har missat grovt.

  • Ja, typiskt såna här matcher för LFC vill jag ändå säga. Chanserna kommer strömässigt och vi är inte med när de dyker upp. Känns låst. Tidigt byte för att få in Lallana.

  • Pelle2x, vi har skapat 2 lägen via vårt djupledsspel. Men har inte sätt ett ända kreativt initiativ under halvleken. Inte ett ända långskott, inte en ända genom löpning och inte ett ända instick! Självklart kommer vi skapa lägen när vi har all den här offensiven men det är väldigt tydligt att något kreativt saknas som funnits där innan! Oxlade försvinner helt. Går inte att blinda för

  • Chanserna i första halvlek kom på olika sätt, typ van Dijks nick som var nära att gå in räknar jag också som en chans. Bara att gnugga vidare istället för att ge upp direkt efter ett mål i baken, som många fans verkar ha gjort.
   Liverpool hade ofta problem mot defensiva motståndare även med Coutinho i laget men de matcherna verkar alla ha glömt bort nu.

  • @ Pelle X2
   man vinner inte matcherna på chanserna utan på de mål som görs …. 😇😱

  • Ja. Och i första halvleken var problemet att Swansea är 100-procentiga och att Liverpool missade flera lägen. Inte att målchanser inte skapades.

  • ja tyvärr leder ju svansjön å ser ut att spräcka vår svit …. vi saknar kreativitet å fantasi å inställningen …. matchen mot MC känns rätt bortkastad om vi inte kan förvalta matcher mot sämre motstånd som denna

  • Matchen mot Man City gav 3 poäng oavsett resultat i andra matcher. Konstaterar att Swansea sätter sin enda chans och att Liverpool missar sina. Visst skapade inte LFC MASSVIS med chanser men lätt tillräckligt många för att göra 2-3 mål. Problemen att få hål på lag som parkerar bussen känns tyvärr igen.

  • Pelle …. då säger jag oavsett hur många, få, bra el dåliga chanser vi skapar spelar det ingen roll om vi inte förvaltar dem …

   Kämparinsatser som tex senast mot MC får ju inte samma effekt, värde el betydelse om vi inte kan klara av att slå betydligt sämmre lag som tex svanarna då vi är ett betydligt bättre lag vilket både du å jag vet … ( men det är ju det som är charmen med PL … fast inte idag ) 🤬😡👹

  • 3 poäng är 3 poäng oavsett motstånd. Dock är 3 poäng mot ett City som manglat över allt i ligan att betrakta som bonus. Att vinna över säsongens sämsta lag bör vara en 3 poängare som finns i kalkylen. Vinner vi över Swansea och City får vi 6 poäng som vi troligen drar ifrån våra konkurrenter på. Tar vi 3 poäng så är det jämnt ut, de flesta torskar mot City och vinner mot Swansea – eftersom att vi nödvändigtvis skulle torska mot Swansea var seger mot City avgörande för att inte tappa mark… men lik väl försvann vår edge. Istället för att dra fördel av de här två matcherna kom vi ut med vad som kunde förväntats, 3 poäng. Sett till det hela känns det värre att vi inte kan spela ut Swansea än det känns bra att vi kan vinna över City… vi tappar sett över säsongen trots allt fler poäng pga Swansea-lag än City.

   Jag håller inte heller med dig Pelle om att problemet var att Swansea var 100-procentiga i första när det handlar om ett mål. Jag tycker att problemet är att lägena vi kommer till kommer slumpartat och att vi därför blir ineffektiva i det. Vi maler inte på som mot City och kommer fram på vårt spel till lägen.

   I andra fortsatte det.

   Daniel Andersson satt nog hemma och njöt över det fina sidledsspelet Lfc stod för igår. Måste varit ren porr för honom.

   Och nej, tror ingen har glömt att vi gjorde såna här matcher med Coutinho i laget också. Men tror många glömt, och gjorde det med vilje väldigt snabbt, att de gånger han var på planen i dessa matcher fanns ofta en möjlighet till luriga frisparkar, instick och säkerligen statistiskt fler chanser.

   Går du igenom bottennappen den senaste 1,5 säsongen där Coutinho fanns i laget ser du att han ofta gjort mål i dessa matcher, inte varit på plan eller blivit utbytt tidigt. Ingen hävdar nog att Coutinho är omänsklig, men att det just var i dessa matcher vi verkligen skulle sakna honom och inte mot City var väl rätt uppenbart. Sedan har vi ju de ”bottennapp” där vi vunnit också, där Coutinho varit bra..

  • OS: Jag säger inte att gårdagens match var BRA, men det var inte en match som Liverpool förtjänade att förlora sett till antalet målchanser. Tvärtom. Sedan var det såklart inget vidare flyt i anfallsspelet men chanser saknades inte sett till hela matchen. Och Swansea gjorde ju faktiskt mål på sin enda chans.

   Det var som sagt ingen bra match, men med normal effektivitet hade Liverpool vunnit sett till målchanserna. Det är min poäng i diskussionen när det låter som att Liverpool förtjänade att förlora, var sämre än någonsin osv. Det var INTE en rättvis förlust.

   Klopp var väl inne på ungefär samma sak efter slutsignalen…

  • Ja det må vara, men ärligt talat förtjänar vi 10 poäng till under säsongen om det är så man ska se det. Eller ja 13 poäng om man räknar med gårdagen. Vi förtjänade inte att tappa poäng mot Everton, Chelsea, Arsenal, West brom… det är 8 pinnar och jag kommer inte ihåg hur det såg ut i matcherna mot Utd, Burnley och Newcastle… men första mot Watford förtjäna vi också att vinna.

   Problemet är sällan att vi inte förtjänar att vinna. Det är att vi inte lyckas göra mål och vinna alternativt att hela laget går och köper korv och motståndarna bara kan rulla in den.

   Ur mitt perspektiv är det mer intressant att det fullständigt låser sig, det kändes aldrig som att vi lyckades göra Swansea oroliga mer än korta sekvenser. Dessa matcher är ju ingen ny företeelse för LFC och har funnits under Klopp, Rodgers, Kenny, Benitez and so on.. Du måste väl känna igen vad jag säger? Det är de här matcherna som gör att vi inte lyckats vinna ligan sedan 1990. Så länge jag kan minnas har vi gjort de här plattmatcherna som uppföljning på fantastiska insatser.

   Men känner du att det här inte är symptomt för LFC så finns det kanske inte så mycket att diskutera 🙂

  • OS: Jo, håller absolut med, men jag har svårt att acceptera kopplingen mellan Coutinho och det. Ja, Coutinho är en kreativ spelare, men på somliga (inte du, men andra fans vars tankar jag läst senaste dygnet) låter det som att Liverpool alltid vann mot lag som parkerade bussen när Coutinho var i laget och att det är helt kört nu. Som du säger har detta varit en problematik som olika LFC-managers brottats med under en längre period, och enda undantaget sett över en hel säsong var väl egentligen när Suarez dominerade totalt och gjorde mål efter mål oavsett hur motståndarna ställde upp.

   Det är en del av spelet att ibland (men inte ofta) torska när man förtjänar att vinna. Det är osannolikt att Swansea vinner mot Liverpool i matcher där Liverpool vinner antalet klara målchanser, men det är inte omöjligt. Igår var undantaget snarare än regeln.

   Tycker ofta problemet mot lag som parkerat bussen varit att de skapat en hel del mot Liverpool pga eget slarv, men så var inte fallet igår, samtidigt som Liverpool knappt skapat något alls (så var inte fallet igår sett till hela matchen även om vi alla önskat oss ett bättre anfallsspel).

  • Ni drar för stora växlar av en match. För att få lite perspektiv: Coutinho spelade senast vi förlorade mot Swansea (och gjorde varken assist eller mål). Chelsea har misslyckats med att göra mål i tre matcher i januari (liga och cup) varav en av dem var mot ett lag från Championship. Transferfönstret är inte stängt ännu och vi har dessutom tagit in en spelare till det område vi mest behöver det – mittförsvaret.

  • Dave, för att ge lite perspektiv, titta på fler av de matcher där vi haft det svårt senaste 1,5 åren. Coutinho har gjort en hel del där. Vet inte hur gammal du är men flertalet gånger har du varit rätt omoget inkonsekvent i dina resonemang här, du kan inte i ena stunden säga att någon drar för stora växlar av en match för att sedan befästa en sanning genom att hänvisa till en enstaka match som passar din slutsats.

   Extra fel blir det när de personerna du försöker tillrättavisa faktiskt bygger sitt resonemang på ett urval om fler matcher än 1. Att vi har förtvivlat svårt i matcher som typ den här kan väl inte ha undgått dig?

 2. När hade Karius tänk att göra första räddningen sedan han tog över förstaspaden? Så jäkla kasst…. Det ska gå att läsa tidigare från karius sida, courtois eller de gea tar den 99 av 100.
  Ut och vinn nu reds.

  • För det första: nä. För det andra: Swansea har haft ett skott på mål, vilka skott tycker du Karius ska rädda isf?

  • Ja, gissa. Det skottet förstås. Han släppte 3 av 4 mot city, det han tog var ett höstlöv från 25+ meter.
   Man kan omöjligen hävda att det är godkänt. Målet idag är värdo från alla inblandade parter, men karius ska kunna nå ut till stolpen på ett löst skott från straffpunkten, gör man inte det är msn inte en proffsig målvakt i min bok.

 3. Inte svårt att se vilket lag som är hemmalag om man ser till vilka aktioner som resulterar i gult kort/att man slipper undan…

 4. Klassisk Liverpool på gång? Välgörenhetsmatch som vi bjöd på förra säsongen mot Swansea, som tackade med att inte åka ut. Blir det likadant nu? Vi är så dåliga i sådana matcher så att man blir tårögd… jaja, 28 år av onödiga tappade poäng mot bottenlag så man borde ju vara van.

 5. Klappuselt men inte oväntat, det är därför vi är ett lag som hamnar 4-9 snarare än 1-3. Vi är som vanligt ett av Europas ojämnaste lag, vi vinner otroligt övertygande mot ett av världens bästa lag ena veckan. Andra veckan förlorar vi mot ett av de brittiska öarnas absolut sämsta lag och även det helt välförtjänt. Det jublas förmodligen gott nu då topp 3 förmodligen spikades nu och vi som blivit försvagade rejält ska försöka hålla ett förstärkt Arsenal och ett Spurs som är jämnare än oss bakom oss… lycka till…

  • Nu ska man inte hacka ner på Swansea. Jo, dom har varit bedrövliga den här säsongen men har efter tränarbytet faktiskt spelat betydligt bättre. Även om inte resultaten inte alltid har suttit så har deras spel varit betydligt bättre och kommer utan tvekan klara spel i PL till nästa säsong om dom fortsätter på detta viset. I dagsläget är dom inte det sämsta laget i PL.

   Nu borde ju Liverpool vunnit i vilket fall som helst men man ska inte lägga all skuld för resultat på Liverpools axlar. Swansea kämpade och ofrade sig som om helvetet va efter dom.

   Sen med extremt lite tur så hade Liverpool vunnit. Hade Salah skjutit med bredsidan istället för vristen, hade Mané inte halkat vid skottögonblicket eller hade Firminos nick varit ett par centimeter åt sidan eller returen träffat Lallana på knät istället för låret så hade Liverpool kommit därifrån med en pinne eller t.o.m. hela jävla kakan.

   Liverpool gjorde en dålig match och hade verkligen inte studsarna med sig. Sådana matcher kommer för alla lag. Det gäller att reagera på rätt sätt. Matchen mot Swansea är slut och resultatet är skriven i protokollet. Onödigt att lägga mer kraft på vad som i bäst kan beskrivas som en baksmälla efter säsongens intensivaste match.

 6. Då var allt som vanligt igen då.
  Är inte ett dugg överraskad utan man har blivit van vid detta.
  Det är bara att bryta ihop och komma igen.

  Off topic men skulle inte Mawson kunna vara ett bra komplement för oss i mittförsvaret?
  Räknar med att Klavan försvinner och är osäker på om Klopp kommer ge Gomez chansen centralt.
  Tycker Mawson har sett riktigt bra ut de senaste matcherna, inte bara för att han gjorde mål utan han har försvarat riktigt bra.

Kommentarer är stängda.