Liverpool låg under efter halva matchen, men vände och vann till slut med hela 7-2.

* * *

Liverpools startelva: Alisson(62), Hoever, Matip(46), Koumetio(46), Milner, Keita, Fabinho(46), Minamino, Salah(62), Firmino, Mané(62)

Liverpools bänk: Phillips(46), van den Berg(46), Jones(46), Adrian(62), Elliott(62), Origi(62), Karius, Clarkson

Blackpools startelva: Maxwell(46), Husband(64), Ekpiteta, Turton(64), Nottingham(64), Hamilton(46), Robson(46), Kaikai(46), Ward(64), Anderson(64), Yates(64)

Blackpools bänk: Lubala(46), Kemp(46), Williams(46), Sims(46), Madine(64), Antwi(42), Shaw(64), Feeney(64), Thorniley(64), Howe(64)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Blackpool 7-2 (1-2, 6-0)
0-1: CJ Hamilton 15′
0-2: Jerry Yates 33′ (straff)
1-2: Joel Matip 43′
2-2: Sadio Mané 52′
3-2: Roberto Firmino 54′
4-2: Harvey Elliott 69′
5-2: Takumi Minamino 71′
6-2: Divock Origi 85′
7-2: Sepp van den Berg 88′

* * *

Matchreferat:

Det var en märklig match som utspelade sig på Anfield idag. Liverpool mönstrade en stark startelva med endast några enstaka reservspelare, men gjorde ändå en riktig usel första halvlek. Efter 45 spelade var frågorna många och resultatet 1-2 detsamma som senast Liverpool mötte Blackpool i Premier League. Etablerade spelare som Fabinho och Salah vandrade mest omkring, Alisson gjorde bort sig, en junior gjorde ett juniormisstag, och så vidare. Eftersom läktarna var tomma kunde man utan problem höra Jürgen Klopp vädra sitt missnöje till spelarna, och det var inte svårt att se varför tysken skällde på sina adepter.

Det var ett helt annat Liverpool som kom ut i den andra halvleken. Klopp gjorde visserligen ”bara” tre byten, men Jones var en injektion på mittfältet, samtidigt som de övriga spelarna också höjde sig, gissningsvis fick de höra ett par väl valda ord i halvtidspausen. Jag tycker även att Phillips och van den Berg var överraskande bra, särskilt holländaren, men båda tillförde bra passningsfötter med imponerande pricksäkerhet och räckvidd i uppspelen.

Ju längre matchen pågick, ju större blev skillnaden mellan lagen. Kanske var det en naturlig konsekvens av alla bytena; eftersom Liverpools bredd är totalt överlägsen Blackpools, blev klasskillnaden till slut brutal när massvis med byten gjordes. I slutändan kunde Liverpool vinna den andra halvleken med 6-0 och matchen med 7-2, men sammantaget gjorde man trots allt bara en bra halvlek i den här drabbningen.

Extra plus till inhopparna Jones och Origi. I synnerhet den sistnämnde imponerade, med tanke på att han missade matcherna nere i Österrike på grund av skada. Det var också kul att se Minamino och Firmino spela bra och dessutom hitta ett fint samspel sinsemellan.

5 kommentarer
  1. Får hoppas detta var en väckarklocka och att motorn brummar igång på lördag annars kan det bli tungt.

  2. Någon som har koll på om ryktena stämmer kring att några av spelarna har haft Covid-19? Tex skrevs det en hel del på olika forum att Origi hade det samt några spelare till.

    • Han var bra, delaktig i offensiven och hade en hel del bra aktioner. Det var dock sådan klasskillnad i andra halvlek att det är svårt att dra några slutsatser kring hans prestation.

Kommentarer är stängda.