Liverpool tog en synnerligen rättvis seger när Tottenham besegrades på Wembley.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold(90), Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita(83), Mane, Salah, Firmino(74).

Liverpools bänk:  Mignolet, Fabinho, Henderson(74), Sturridge(83), Moreno, Shaqiri, Matip(90).

Tottenhams startelva: Vorm, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier(83), Dembele(60), Winks(73), Eriksen, Lucas, Kane

Tottenhams bänk: Gazzaniga, Aurier, Sanchez, Davies, Wanyama(83), Lamela(60), Son(73).

* * *

Matchfakta:

Tottenham – Liverpool 1-2 (0-1, 1-1)
0-1: Georginio Wijnaldum 39′
0-2: Roberto Firmino 54′
1-2: Erik Lamela 90′

Skott på mål: 3 – 10
Bollinnehav: 60,3% – 39,7%
Passningsprocent: 81,2% – 75%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 54% – 60,4%
Vunna luftdueller: 60% – 40%
Offsides: 3 – 2
Hörnor: 5 – 4
Gula kort: 0 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Behövde inte rädda särskilt många skott, men kändes trygg. Bra passningsspel utan att ta onödiga risker.

Alexander-Arnold(90) – Alltid spelbar, alltid optimistisk i sitt spel. Befäste sin startplats.

Gomez – Ytterligare en stark insats, även om han blev bortgjort av Moura vid ett tillfälle. Gomez snabbhet var en tillgång när Spurs slog djupledsbollar.

van Dijk – Som vanligt stensäker, trots en tidig armbåge i ansiktet. Kane var spårlöst försvunnen, det var mycket tack vare van Dijk och Gomez.

Robertson – Spelade sig ur situationer på ett bra sätt. Märktes att han är en etablerad spelare nu.

Milner – Mr Realiable. Klopp vet alltid var han får ut av Milner, dagens match var inget undantag.

Wijnaldum – Fortsatte att övertyga tillsammans med Keita och Milner.

Keita(83) – Spelade helt okej, men syntes att han hade mer att ge. Bara en tidsfråga innan Keita exploderar, är känslan.

Mané – Ständigt på språng och tog massvis med initiativ, dessvärre var inte beslutsfattningen den bästa. Nära att bli stor syndare i slutet, men domaren valde att inte ge Son straff.

Salah – Fortfarande inte i sin toppform, men utgjorde ändå ett stort hot. Missade åtminstone en chans som han borde ha satt.

Firmino(74) – Fantastisk allround-insats tills Vertonghens fula tilltag tvingade honom till byte. Att Vertonghen fick domslut vid situationen måste räknas som säsongens sämsta domslut hittills.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

3 kommentarer
 1. Jag har reagerat på en sak de senaste matcherna; Mané väljer nästan alltid att passa bollen till någon annan än Salah när han har flera alternativ. Det är flera situationer i dag där det logiska alternativet hade varit att spela bollen till Salah. Det syns också på Salah kroppsspråk efter situationerna att han blir riktigt irriterad. Jag hoppas jag inbillar mig detta.

  Positivt är att det egentligen kändes tryggt rätt igenom i dag. Jag var aldrig orolig att Tottenham skulle kunna ta över matchen.

  Fan vad stabilt det känns! Peppar peppar.

  • Karre: Har också tänkt på det, men oftast har Salah varit ett svårare passningsalternativ än den som Mané valt att spela, om han inte avslutat själv.

  • Pelle2x

   Jo, det stämmer att passningen till Salah oftas har varit ett svårare alternativ. Dock skulle jag nog föredra om han då och då (inte alltid) försökte slå den till Salah även om det är ett svårare alternativ. Sturridge och Suarez var ju experter på det här. De sökte varandra. Risken som jag ser är att de kan komma att bli för egoistiska om de inte värnar om varandras ”lust” att göra poäng. Som tur är har vi ju Firmino som balanserar upp dem två och håller ihop trion.

   Nej, nu ska jag inte vara negativ. Säsongen har ju startat bra och vi känns för första gången på länge som ett komplett lag! 🙂

Kommentarer är stängda.