Senaste nytt

Sporting – LFC 2-2

Liverpool fortsätter att inte vinna träningsmatcherna, men nattens match mot Sporting var åtminstone ett fall framåt.

* * *

Liverpools startelva: Mignolet, Alexander-Arnold(62), van Dijk(77), Matip(89), Robertson(62), Fabinho, Milner, Henderson(77), Oxlade-Chamberlain(62), Origi(77), Wijnaldum(76)

Inhoppare: Kent(62), Gomez(62), Wilson(62), Lallana(76), Jones(77), Lovren(77), Brewster(77), van den Berg(89)

* * *

Matchfakta:

Sporting – Liverpool 2-2 (1-2)
1-0: Bruno Fernandes 5′
1-1: Divock Origi 20′
1-2: Georginio Wijnaldum 45′
2-2: Wendel 54′

* * *

5 snackisar efter matchen:

***** Klopps matchning av anfallstrion. Det är tydligt att varken Kent eller Wilson har gjort dundersuccé under försäsongen, även om de heller inte varit dåliga, och allt fler ifrågasätter om laget verkligen har tillräckligt bra backups bakom den stjärnspäckade fronttrion, som ju hade oerhört långa och slitsamma säsonger 18/19. Mot Sporting testades Oxlade-Chamberlain och Wijnaldum i offensivare roller. Den under försäsongen hittills skadade Shaqiri förväntas också vara tillbaka inom kort, men behöver inte Liverpool ett offensivt nyförvärv?

**** Oxlade-Chamberlains dagsform. Alla vill att den genomtrevlige engelsmannen ska hitta toppformen igen, men den långa skadefrånvaron innebär att han av naturliga skäl inte är där än. Mot Sporting såg vi glimtar av Alex potential – inte minst i form av underbar assist till Wijnaldum vid dennes mål – men han såg inte riktigt ut att orka alla de 60 minutrarna. Efter matchen berättade dessutom Klopp att Alex besväras en vadskada som till och från gör ont under matcherna. Här gäller det för oss supportrar att ha tålamod.

*** Mignolets dundertavla. 1-0-målet ska han inte släppa in, så enkelt är det.

** Bruno Fernandes. Den av portugisisk media omskrivna mittfältaren gjorde en fin insats mot LFC. Det gedigna tvåvägsspelet kröntes av 1 mål och 1 assist.

* van den Bergs debut. Matchens största jubel kom faktiskt i matchens slutskede när den rödhåriga holländaren gjorde sin debut i Liverpool-tröjan.

* * *

Övriga kommentarer:

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...