Liverpool tog tre nya poäng efter en grym slutforcering som Southampton inte mäktade med.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold(59), Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum(59), Keita(88), Mane, Salah, Firmino.

Liverpools bänk:  Mignolet, Lovren(88), Milner(59), Henderson(59), Moreno, Shaqiri, Origi.

Southamptons startelva: Gunn, Valery, Yoshida, Bednarek, Vestergaard(83), Bertrand, Ward-Prowse, Romeu(83), Hojbjerg, Redmond, Long(62).

Southamptons bänk: McCarthy, Stephens, Austin(83), Gallagher, Armstrong(83), Targett, Sims(62)

* * *

Matchfakta:

Southampton – Liverpool 1-3 (1-1, 0-2)

1-0: Long 9′

1-1: Keita 36′

1-2: Salah 80′

1-3: Henderson 86′

Skott på mål: 1 – 5
Totalt antal skott: 11 – 17
Skott utanför: 6 – 7
Bollinnehav: 32,9% – 67,1%
Passningsprocent: 64,6% – 82,5%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 55,7% – 66,9%
Vunna luftdueller: 62,5% – 50%
Offsides: 3 – 3
Hörnor: 7 – 5
Gula kort: 2 – 4
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Fick mest fokusera på att hålla rätt på fötterna och det gjorde han med väl godkänt betyg. Både utkast och utsparkar satt oftast till rätt adress.

Alexander-Arnold(59) – Ojämn insats. Kändes lite skakig i defensiven och fick aldrig riktigt inläggen att stämma. Logiskt byte med facit i hand.

Matip – Hade det lite svettigt med Shane Long inledningsvis, men kontrollerade sedan Southamptons anfallshot med bravur.

Van Dijk – Blev utbuad matchen igenom och var kanske lite väl kylig när han nästan bombade in en boll i eget nät. Kändes betydligt mer lugn och sansad ju längre matchen pågick.

Robertson – Ofta bolldrivande på vänsterkanten och ville ständigt ha boll. Inte oskyldig vid baklängesmålet även fast det såklart var en kollektivt dåligt försvarad situation.

Fabinho – Stod för enkla misstag och onödiga bolltapp i början av matchen. Hittade betydligt bättre positioner i andra halvlek, speciellt efter Milner och Hendersons intåg i matchen.

Wijnaldum(59) – Anonym och fick knappt tag i någon på mittfältet när det blåste som värst i början. Kom in i det mer efter ett tag men inte tillräckligt utslagsgivande på det stora hela. Utbytt.

Keita(88) – Fick göra sitt första mål i LFC-tröjan och kunde även fått en straff. Känns som vi sagt det förr, men hoppas det lossnar (på riktigt) nu.

Mane – Farlig och bidrog med massor av fart i anfallsspelet. Hade minst ett mål i sig och var het både i snack med domare och mot tidigare lagkamrater.

Salah – Visade klass när han satte det matchavgörande målet. Inte helt klockren i spelet och tappar fortfarande mycket boll alldeles för enkelt. Men slutar aldrig försöka och det gav till slut resultat. 50 mål i Liverpooltröjan.

Firmino – Urläcker framspelning till Hendersons mål. Blev ibland lite omständig i sina anfallsförsök men jobbade stenhårt och i slutändan var det hans omständiga spel som resulterade i mål. Bravo.

Inhoppare:

Milner(59) – Blev en rejäl förstärkning på högerbacken. Kändes både tryggare bakåt än Trent och gav mer till det offensiva spelet. Mycket bra.

Henderson(59) – Var med och bidrog till att Liverpool tog ett rejält kommando i matchen och gjorde dessutom mål efter en väl tagen löpning.

Lovren(88) – Höll tätt på slutet.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
  1. Snacka om att studsa tillbaka av Hendo och Milner. Hendo Kom in med energi så det räckte till hela laget och såg kanske lite övertänd ut. Men inte bara sätter han Salah på språng men sätter spiken i kistan också. Milner spelade också bra med flera farliga inlägg. Hoppas det inte va en skada på TAA som ändå va värd att komma av. Kom helt fel in i matchen och hängde mycket med huvet. Bortsett från assisten så gick inte mycket hans väg och hade stora problem med Bertrand och Redmond.

    Skönt också att Naby fick sitt första mål. Lite huvudlös i egen planhalva stundtals men väldigt bra offensivt. Kanske börjar det lossna för honom nu. Kunde inte hittat ett bättre tillfälle i så fall.

    Fabinho hade dock en av sina sämre prestationer i den röda tröjan. Tyckte SOTON kom runt honom lite för enkelt lite för ofta. Men fortfarande en okej insats. Känns ändå väldigt säker i sitt spel.

  2. Då var det bekräftat varför shaqiri inte får spela… tydligen blivit påkommen att ligga med hendos fru…

    • Källa på det? Har inte läst nåt om det i de svenska medierna.

Kommentarer är stängda.