Liverpool tog en viktig bortaseger mot Fulham, som innebär att man hakar på i toppen av Premier League.

Det har varit några tunga veckor för Liverpool. Respass i såväl FA-cupen som Europa League, samt hemmatorsk mot Crystal Palace i ligaspelet, gör att man helt plötsligt har halverat antalet möjliga titlar under Jürgen Klopps sista säsong i klubben.

Faktum är att Liverpools prestationer har varit i paritet med resultaten på sistone. I synnerhet uttåget i Europa League mot Atalanta var helt rättvis, och mot Crystal Palace kunde man helt enkelt inte få in bollen.

* * *

Just med tanke på formsvackan valde Klopp att rotera rejält i startelvan inför den svåra bortamatchen mot Fulham. Vanligtvis givna startspelare som Salah, Mac Allister, Nunez och Szoboszlai fick inleda på bänken.

Klopps ändringar gav önskad effekt. Liverpool gjorde sin bästa insats på flera veckor. Det var en gedigen insats där vi fick se såväl ett fantastiskt frisparksmål av Trent, som ett härligt långskott av Gravenberch och ett efterlängtat mål av den comebackande Jota.

Segern innebär att Liverpool fortsätter att sätta press på Arsenal och Manchester City – och segern var ärligt talat helt nödvändig för att vara fortsatt inblandade i titelracet.

* * *

Matchfakta:

Fulham – Liverpool 1-3 (1-1, 0-2)
0-1: Trent Alexander-Arnold 32′
1-1: Timothy Castagne 45+2′
1-2: Ryan Gravenberch (Elliott) 53′
1-3: Diogo Jota (Gakpo) 72′

Bollinnehav: 39,9% – 60,1%
Totalt antal skott: 12 – 14
Skott på mål: 5 – 7
Skott utanför: 5 – 4
Blockade skott: 2 – 3
Passningsprocent: 77,9 – 86,3
Hörnor: 1 – 4
Offsider: 1 – 3
Gula kort: 3 – 0
Röda kort: 0 – 0