Klopps mannar var fullständigt överlägsna på Estádio do Dragão och kunde till slut besegra Porto med anmärkningsvärda 5-0.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Karius, Alexander-Arnold(79), Van Dijk, Lovren, Robertson, Henderson(75), Milner, Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino(80)

Liverpools bänk:  Mignolet, Gomez(79), Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Ings(80), Matip(75).

Portos startelva: Sa, Pereira, Reyes, Marcano, Telles, Oliveira, Herrera, Marega, Otavio(46), Brahimi(62), Tiquinho(74)

Portos bänk: Corona(46), Waris(62), Paciencia(74), Casillas, Pereira, Osorio, Torres

* * *

Matchfakta:

Porto – Liverpool 0-5 (0-2, 0-3)
0-1: Sadio Mané 25′
0-2: Mohamed Salah 29′
0-3: Sadio Mané 53′
0-4: Roberto Firmino 69′
0-5: Sadio Mané 85′

Skott på mål: 2 – 6
Bollinnehav: 47% – 53%
Passningsprocent: 80% – 82%
Totalt antal passningar: 488 – 604
Totalt antal löpmeter: 111,9 km – 112,9 km
Offsides: 3 – 1
Hörnor: 6 – 1
Gula kort: 0 – 0
Röda kort: 0 – 0

*Matchstatistiken är tagen från UEFA.com.

* * *

Spelarkommentarer:
Karius – Var på alerten vid utrusningar etc men behövde ärligt talat inte visa särskilt mycket för att hålla nollan.

Alexander-Arnold(79) – Spelade bra mot lurige Brahimi. Såg bekväm ut i stundens allvar, trots sina 19 bast.

van Dijk – Stark insats. Fantastiska crossbollar. Märks att han höjer kvalitén på laget.

Lovren – Kanske hans bästa insats någonsin i klubben. Gjorde allt rätt.

Robertson – Fantastisk CL-debut. Gedigen defensivt och de precisa & smarta inläggen utgjorde ett stort offensivt hot.

Henderson(75) – Gav inte hemmaspelarna en lugn stund. Vann bollar, slet och spelade snabbt vidare.

Milner – Spelade som i trans. Gjorde allt rätt utifrån sina förutsättningar, både med och utan boll.

Wijnaldum – Hans bästa insats på väldigt länge. Bra i båda riktningarna.

Mané – Inledde svagt men växte ut till en gigant under matchen gång.

Salah – Direkt inblandad i flera mål. Gjorde sitt 30:e mål för LFC, helt galet med tanke på hur kort tid han har varit i klubben.

Firmino(80) – Tillförde ett makalöst högklassigt allround-spel.

Inhoppare:
Spelade för kort tid för att kunna bedömas, i synnerhet då matchen saknade riktig nerv när de byttes in.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

5 kommentarer
 1. Jag skulle så himla gärna säga att Milner är min MOTM, men man kan inte bortse från att Mané dundrar in ett Hat-Trick på en av slutspelets tuffaste arenor. Mané blir helt enkelt MOTM per automatik.

  Lovren också helt lysande. Tycks trivas med van Dijk. Robertson också stabil och klistrar mer och mer fast Moreno på bänken.

  Fronttrion va lysande och mittfältet hade full kontroll på matchen.

  Klopp drar också fram en taktisk Grand Slam och stängde ner Porto totalt. Behöll bollen inom laget och frustrerad Porto när dom försökte styra Liverpools spel. Väntade ut dom ur sina positioner och sen stack kniven rakt i buken. En helt perfekt bortamatch.

 2. Så ja! Fyfan va kul det är att titta på fotboll när det var som igår. Jäkligt skönt att vi kommer att kunna vila lite spelare i returmötet så att vi kan ta oss an United pigga o fräscha.

 3. Känns lite som med Hoffenheim igår, de har en ny coach som inte riktigt gjort sin läxa och hade övertro på sitt lag emot oss. Spelade EXAKT så som vi ville att de skulle spela, högt upp med backlinjen, försöka hålla bollen inom laget och försökte hela tiden spela genom mitten. Hoffenheim åkte på en rejäl mina mot oss, Arsenal har åkt på minan 2 säsonger i rad nu (mest på grund av tjurig coach som vägrar ge sig) och Porto nu igår.

  Får vi första målet i matcher mot lite bättre motstånd så kan vi slå vilket lag som helst, satan vad bra vi är när vi kan ligga på omställningar. Vi har även förbättrat oss i matcher där vi hamnar i underläge. Det stora förbättringsområdet vi måste göra nu är fortfarande i matcher där vi äger bollen, vi tappar otroligt många onödiga poäng i sådana matcher fortfarande. Vi har, bara denna säsong, 4 oavgjorda och 1 förlust i ligan i matcher där vi ägt mer än 65% av bollinnehavet.

  • Skulle hävda att Liverpool tvingade Porto att spela som vi ville. Under stora delar så spelade backlinjen runt bollen i egen zon för att tvinga upp Porto och frustrera dom. Ett mer disciplinerat lag hade aldrig kommit upp i plan som Porto gjorde. Dom hade väntat i sina positioner och tvingat Liverpool till ett lägre bolltempo vart man hade blivit tvingad till inlägg och inspel mot ett samlat försvar.

   Fram tills första målet så va Porto bra i sina positioner men när Liverpool knappt ens kom in i deras zon under dom första tjugo så tappade dom både humöret och tålamodet. Dom började pressa Liverpool som är mycket skickligare med bollen på marken och kunde rätt så enkelt komma till lägen när deras formation föll ihop.
   Sen verkar Porto inte vara vana att vara det kvalitetsmässig sämre laget och hade övertro på sin förmåga att föra upp bollen i egen zon. Liverpools passivitet i början av matchen hade nog också en del i deras övertro att göra.

   Därför tycker jag Klopp ska ha enorm credd för matchen. Porto hade bestämt sig att spela ett spel dom inte är vana vid och Klopp kunde enkelt få deras matchplan att falla ihop genom att inte spela in i deras plan. Det va väldigt klart att Liverpools ledarstab gjort enormt mycket scouting på deras motståndare och hade en väldigt god idé om hur dom skulle reagera om Porto skulle försöka frustrera Liverpool så som många Engelska lag gjort en Klopp tog över.
   Den här matchen borde få flera som tvivlat på Klopps taktiska kunnande och flexibilitet att tänka om.

Kommentarer är stängda.