Liverpool stod för en ny svag insats och Brentford vann rättvist med 3-1.

* * *

Brentford – Liverpool 3-1 (2-0, 1-1)
1-0: Konaté (SJÄLVMÅL) 19′
2-0: Wissa (Jensen) 42′
2-1: Oxlade-Chamberlain (Trent) 50′
3-1: Mbeumo 84′

Bollinnehav: 27,3% – 72,2%
Totalt antal skott: 10 – 16
Skott på mål: 7 – 6
Skott utanför: 2 – 3
Passningsprocent: 50,2 – 82,9
Hörnor: 4 – 9
Offsides: 7 – 4
Gula kort: 1 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Kan inte lastas för något av målet och tog ett friläge. Fortsätter att vara säsongens bästa spelare med bred marginal.

Trent – Stod för flera bra defensiva ingripanden och dessutom en snygg assist. Märkligt hur hans defensiv har höjt sig när laget gör plattmatcher.

van Dijk(46) – Hade en synnerligen svag halvlek. Utbytt i paus eftersom han hade en muskelkänning.

Konaté – Olycklig vid två av baklängesmålen, men hade otur i båda situationerna. 1-0-målet måste Fabinho få bort innan och domarna ger normalt sett frispark för knuffen innan 3-1-målet.

Tsimikas(46) – Satte laget i trubbel med sina lättlästa och usla passningar på egen planhalva. Kan inte räkna med att vara kvar nästa säsong om han inte höjer sig.

Fabinho – Kom fel vid defensiva hörnor. Ser annars piggare ut innan VM, även om det i ärlighetens namn inte säger så mycket.

Thiago – Flera märkliga felpassningar i första, höjde sig rejält i andra. Som vanligt klart bäst på mittfältet.

Elliott(46) – Chansspelade för mycket med bollen och som vanligt chanslös i närkamperna. Direkt svag i spelet utan boll. Tillför absolut noll i presspelet.

Oxlade(83) – Inte alltid vän med bollen, men hade några bra aktioner och målet var en konsekvens av en bra löpning från Oxen. Orkade inte spela hela matchen, men det kan man inte förvänta sig med hans skadehistorik.

Nunez – Missade en tidig chans som hade kunnat skapat en helt annan matchbild. Gjorde ett fantastiskt mål tidigt i andra, men det blev bort-VARat. Synd för både honom och laget att målet dömdes bort, det var offside, men med liten marginal.

Salah – Några bra initiativ, men man förväntar sig ju mer av någon som vill vara en av världens absolut bästa spelare. En peak-Suarez hade fått ut mycket mer av bollinnehavet i och runt Brentfords straffområde.

* * *

Inhoppare:
Keita(46) – Kom in och tog tag i matchen i början av andra. Överglänste Elliott med råge, även om han bara såg ut att verkligen orka spela max i 25-30 minuter.

Matip(46) – Var stabil och hade några bra bolltransporter. Ett mer tacksamt uppdrag att försvara i andra då resten av laget höjde sig.

Robertson(46) – Tillförde mycket energi i början av andra. Ett lyckat byte.

Jones(83) – Osynlig men spelade å andra sidan inte så länge.

1 kommentar
  1. Det är bara att inse fakta, vi behöver ha in Gakpo med detsamma och gärna byta ut 2 av 3 mittfältare. Detta var en match som påminde om debaclet i Napoli där vi blev totalt överkörda i första halvlek. Med lite tur på offside så hade det kunnat vara 4-0 till Brentford efter 30 minuter.

    Oxelade, Elliot och till viss del Fabinho hade inte många rätt. Lägg där till Van Dijk och Konate som kom fel till det mesta…

    Hoppas på 1 eller 2 mittfältare innan fönstret stänger, annars så kan vi nog säga hejdå till CL. Känns som att det är där problemet startar och därför backlinjen ser ut som den gör.

Kommentarer är stängda.